İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 13:39

İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor

Haberin Devamı

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), yarın kapılarını 85'inci kez açıyor.
Kültürpark'ta düzenlenen, teması inovasyon, Partner Ülkesi Malezya ve Onur Konuğu İli Manisa olan İEF, 26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında 10 gün sürecek etkinliklerle; ticaret, inovasyon, kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak. 85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış töreni de yarın saat 18.30'da Kültürpark Lozan Kapısı içindeki alanda yapılacak. Törene, CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, yabancı delegasyon, onur konuğu İl Manisa'nın Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katılacak.
Ana sponsor Folkart ve inovasyon ana sponsoru Vestel işbirliğinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 85'inci yılında önemli markalara ev sahipliği yapacak. Her yıl başka bir temayla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana teması bu kez inovasyon olarak belirlendi. İnovasyon temasını bundan sonraki yıllarda da sürdürecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında; teknoparklardan maker hareketine dünyaca ünlü markalardan yazılım teknolojilerine kadar ana tema ile ilgili önemli isimler 2 No’lu Hol’de buluşacak.
AÇILIŞ KONSERİ MURAT BOZ’DAN
Fuar çim konserleri Migros sponsorluğunda Murat Boz ile başlıyor. Fuar’ın açılış günü 26 Ağustos Cuma saat 21.30’da gerçekleştirilecek konser ücretsiz olacak. Ünlü şarkıcı yeni çıkardığı albümünün ardından ilk konserini 85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda verecek.
42 ÜLKE GELİYOR
85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı’na ticari katılım, delegasyon ve etkinlikler kapsamında 42 ülke geliyor. 26 - 31 Ağustos 2016 tarihlerinde 6 gün açık kalacak uluslararası katılım holü olan 4 No’lu Hol’de, 85'inci İEF’in Partner Ülkesi Malezya da yer alıyor. Ayrıca Onur Konuğu İl Manisa, fuar süresince 1/A No’lu Hol’de olacak.
85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan ve heyetler halinde gelen ülkeler şöyle; ABD, Almanya, Angola, Arjantin, Avusturalya, Bangladeş, Belçika, Benin Cumhuriyeti, Çad, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Estonya, Fildişi Sahilleri, Fransa, Gana, Gine, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsveç, İtalya, Kamerun, Komorlar, Kosova, KKTC, Küba, Libya, Malezya, Nijer, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Umman, Ukrayna, Vietnam, Yeni Zelanda.
EĞLENCE, SANAT VE HEYECAN FUAR'DA
İznir Enternasyonal Fuarı, her yaşa hitap eden birçok özel etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Konserlerden söyleşilere, tiyatro oyunlarından sinema gösterimlerine, sokak gösterilerinden sürpriz şovlara kadar pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği, 85'inci İEF bu yıl da yüz binlerce insanı Kültürpark’ta buluşturacak.
Ana Sponsor Folkart’ın İzmir’e getireceği dünyaca ünlü serbest stil motokros gösteri ekibi FMX Blackliner; fuar süresince Lozan Kapısı girişi, Pakistan Pavyonu önüne kurulacak olan parkurda nefes kesen gösterileriyle izleyenleri büyüleyecek. Açılış gecesinde ilk şovunu 20.30’da gerçekleştirecek olan ekip, görkemli şovlarını Fuar sokaklarına taşıyacak.
İEF, Türkiye’ye ilk defa gelecek, perküsyon ve dans şovlarından oluşan Tararam’a ve daha fazlasına ev sahipliği yapacak. Sahne şovlarıyla izleyenlere görsel şölen yaşatan Close ACT Globe ve Malaya 3 No’lu Hol’ün önünde sergileyecekleri performanslarıyla unutulmayacak anlar yaşatacak.
Fuar Çim Konserleri, müzikal ve sahne şovlarıyla eğlenceli saatler geçirecek olan ziyaretçiler; tiyatro, sergi ve Sinema Burada Festivali gibi sanatsal etkinliklere de katılabilecek. Sinema gösterimleri, sergiler ve workshoplarla 85'inci İEF sanat dolu geçecek.
Çocukların unutulmadığı etkinlik şöleninde minikler hem çocuk tiyatroları hem de İzelman Fuar Çocuk Klübü’ndeki oyunlar, aktiviteler ve eğitim istasyonlarında keyifli zaman geçirecek. Ayrıca bu yıl İzelman Fuar Çocuk Klubü’nde engelliler merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek “Kaynaştırmalı Eğitimö programıyla engelli çocuklarımız da İEF’de rahat edecek.
Öte yandan, Kültürpark’ın uzun havuz bölümünde yer alan sanat sokağında, fuar süresince ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Folkart sponsorluğunda yurtdışından gelen Circus Workshop etkinliği ile sirk gösterilerinin püf noktaları hakkında uygulamalı eğitimler verilecek.
Mogambo Caz Günleri ile cazın önemli isimleri İEF’de buluşacak. Geçmişte fuarın en önemli gece kuluplerinden olan Mogamba’dan caz tınıları yükselecek. Mogambo Caz Günleri kapsamında düzenlenen konserlere girişler ücretli diğer tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi; ief.izfas.com.tr, www.gelecekizmirde.com'dan alınabilecek.
FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ
Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00 – 23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri 12.00 – 24.00 olarak belirlendi. Kart ile girişlerin yanı sıra jeton ile girişler de olacak. İzmirim Kart: tam 3 TL, öğrenci 2 TL – Jeton: 3 TL olacak. Ayrıca engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi, elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak fuara girebilecek.

FOTOĞRAF

--- KUTU ---
KOCAOĞLU'DAN FUAR AÇIKLAMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bir açılışa hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sıradan bir fuar organizasyonu değil, Türkiye’nin kültür mozaiği ve ekonominin barometresi olduğunu söyledi. 85'inci kez dünyaya kapılarını açacak olan Fuar süresince İzmir’de hayatın bir başka akacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Hem mutlu hem de çok heyecanlıyız. Çünkü bu fuar bizim hem bayramımız ve eğlencemiz hem de kazancımız ve bereketimizdir. Biz dünyayı burada tanıdık. Duvarların yıkılmasına burada şahit olduk Savaşlara, kıtlıklara, krizlere inat, İzmir Enternasyonal Fuarı hep dimdik ayaktaydı. Ve hep barış için var oldu" diye konuştu.
İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE İEF
Ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda bile "daha fazla üretim" sloganıyla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, Türkiye’nin ilk otomobilini, ilk yürüyen merdivenini, ilk buzdolabını, ilk televizyonu ve ilk robotunu herkesten önce Fuar ziyaretçileriyle tanıştırdığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Radyo nedir bilmeyen bir nesil bilgisayarla burada tanıştı. Magazin dünyasının yıldız isimlerini ilk kez burada görüp sevdik. Ama sadece ekonomiye yön verip sadece eğlenmedik. Yaralarımızı da burada sarıp acılarımızı burada paylaştık. 1943 Adapazarı, 1966 Muş ve 1999 Marmara depremleri için İzmir Fuarı’nda topladığımız gelir ve bağışlarla, depremzedelerin yarasına merhem olduk. Diyeceğim odur ki, iyi günde de, kötü günde de, Fuarımız hep bizimleydi."
EĞLENCE VE TEKNOLOJİ BİR ARADA
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla doğmuş bir eser olan Enternasyonal Fuarı’nı 85. kez açılmasının İzmir ve İzmirliler için ayrı bir gurur kaynağı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, ‘boynumuzun borcu’ olarak biliyoruz. Ülkemizin, İzmir’in ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yolu açık olsun" dedi.
Türkiye’den ve yurtdışından 600 sanatçının geleceği 85'inci İEF’nin, eğlencenin ve kültür sanatın doya doya yaşandığı bir büyük şölen haline dönüştürüleceğini de kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"İEF’nin kökündeki en önemli ayaklardan bir tanesi bu, yani eğlence ve kültür-sanat. İkincisi ise fuarın ilk ürünlerin tanıtıldığı bir alan olmasından hareketle, inovasyon ve tasarım kenti hedefi. İnovasyonu ve tasarımı dönüşümlü olarak gerçekleştirerek teknolojinin ve yeni ürünlerin yarıştığı, tanıtıldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene ilk denememiz. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır ama biz ihtisas fuarlarımızı Gaziemir’deki Fuar İzmir’e taşıdıktan sonra, Kültürpark’taki İEF’yi ayrı bir boyuta taşımak istiyoruz. 85'inci İEF’te yeniden sıçrama yaptırmak istiyoruz."

--- KUTU ---
İZMİR ENTERNASYONAL FUARI'NDA İLK GÜN ETKİNLİK PROGRAMI

İEF'de 26 Ağustos Cuma günü şu etkinlikler yer alacak:

16.00 - 23.00 Uluslararası St. Petersburg Sanat Günleri Karma Sergisi /Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi / Kültürpark

16.00 - 23.00 Afrika Heykelleri Sergisi / 4 No'lu Hol / Kültürpark

16.00 - 23.00 Ümit Ünal "Mahlukatlar & Storyboardö Sergisi / İzmir Sanat Merkezi/ Kültürpark

18.00 - 22.00 85. İEF Sanat Sokağı / Uzun Havuz / Kültürpark

18.00 - 23.00 İzelman Fuar Çocuk Kulubü / Göl Yanı Çim Alan / Kültürpark

20.30 - 21.30 Fmx Motorsiklet Şovu / Pakistan Pavyonu Önü/ Kültürpark

21.30 - 23.00 Çim Konserleri : "Murat Boz" *Migros A.Ş Sponsorluğunda / Yer Altı Otopark Üstü Çim Alan/Kültürpark

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!