İzmir’e 4 Milyonluk Yatırım Müjdesi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 4 Milyonluk Yatırım Müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 13:45

ETKİN TIBBİ CİHAZLAR GENEL MÜDÜRÜ HASAN HÜSEYİN KARA İZMİR'E 4 MİLYON TL'LİK YATIRIM MÜJDESİ VERDİ

Sağlık sektörünün önde gelen firmalarından Etkin Tıbbi Cihazlar, İzmir’e yeşil bina özelliği taşıyan 4 milyon TL’lik fabrika yatırımı yapma kararı aldı. Müjdeli haberi veren firmanın genel müdürü Hasan Hüseyin Kara, "Yeni yatırımımız ile kamu, üniversite ve özel hastanelerin artan talebini karşılamayı hedefliyoruz" dedi.
Etkin Tıbbi Cihazlar Genel Müdürü Hasan Hüseyin Kara, İzmir’e yeşil bina özelliği taşıyan 4 milyon TL’lik fabrika yatırımı yapacaklarının müjdesini verdi. Sağlık Bakanlığı hastaneleri, özel sektör ve üniversite hastanelerinden artan talebe cevap verebilmek amacıyla Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yeşil bina konseptinde örnek bir fabrika yatırımına başladıklarını anlatan Kara, "4 milyon TL yatırım yapılacak olan fabrika çevre dostu olacak. Hem atık yönetimi hem verimlilik açısından iddialı bir fabrika kuracağız. Şirketimiz yeni yapılanma sürecine girmiştir. Marka bilinirliğimizi artırarak sosyal sorumluluk projeleri ile destekleyeceğiz" diye konuştu.
TÜBİTAK ve İZKA’DAN DESTEK
Etkin Tıbbi Cihazlar’ın, TÜBİTAK destekli LED tabanlı operasyon lambalarının üretiminin yan ısıra Türkiye’de radyoloji, anestezi, cerrahi, yoğun bakım, jinekoloji, pediatri ve sterilizasyon alanlarında da ithalat ve satış hizmeti verdiğini belirten Kara, "Şirketimizin en büyük güçlerinden biri mükemmel destek ve medikal cihazlara kalibrasyon hizmeti sağlayan biyomedikal metroloji laboratuvarı ve gelişmiş teknik servis ekibine sahip olmasıdır. Biyomedikal metroloji laboratuvarı radyoloji cihazlarında uzmanlığa sahiptir. Biyomedikal mühendislerinin çalıştığı proje ekibimizin çalışmaları sayesinde İzmir Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan destekler aldık" ifadelerini kullandı.
“İHRACAT HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Hasan Hüseyin Kara sözlerine şöyle devam etti: “Yurt dışı tanıtım faaliyetlerine 2014 yılında başlayan firmamız ameliyat lambası alanında ihracatçı olarak yeni pazarlara açılmayı hedeflemektedir. Ameliyat lambası ürünlerinde LED aydınlatma teknolojisi, kaliteli tasarımı ve yüksek performans/fiyat oranı ile hakim olduğumuz Türkiye pazarında yakaladığımız başarıyı yurt dışında da gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için hedef pazar olarak belirlediğimiz Orta Doğu, Avrupa ve Güney Asya ülkelerinde distribütörlük ağı oluşturma ve tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!