İzmir’de Kastamonu Rüzgarı Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de Kastamonu Rüzgarı Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 17:30

İzmir Travel Turkey Fuarında Kastamonu standı büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu İl ve İlçe belediyelerinin katıldığı İzmir Travel Turkey Fuarı’nda Kastamonu standı farklılık oluşturmaya devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın açılışını yaptığı ve ilk gün Pınarbaşı’nın kara çorbası, KESOB’un Kastamonu pastırması, Taşköprü Belediyesi’nin Taşköprü sarımsağı, İhsangazi Belediyesi’nin de siyez bulguru pilavı ikramının yapıldığı Kastamonu standında ikinci gün ise, ziyaretçilere Tosya Belediyesi tarafından Tosya pirinç pilavı, Daday Kaymakamlığı tarafından da üryani eriği, kuşburnu marmelatı ikram edildi.
Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın misafirlerle yakından ilgilendiği fuarda İzmirliler, Kastamonu yöresel ürünlerine büyük ilgi gösterdi.
Kastamonu standında Kozmik Bilim Uzmanı Kastamonulu hemşerimiz Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin yanı sıra, Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, çok sayıda vali, belediye başkanı ve bürokrat ziyaret etti.
Fuarın ikinci günü Kastamonu standını ayrıca Taşköprü Belediye başkanı Hüseyin Arslan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, KATSO Başkanı Selçuk Arslan ve KATSO Yönetimi ziyaret etti.
Kastamonu standında ayrıca il merkezinde bulunan otel temsilcileri de katıldı.
Kastamonu standında ayrıca yöresel el ürünlerinin yanı sıra Şapka ve Bebek Müzesi’ndeki eserler sergilendi. Fuar, 13 Aralık pazar günü sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!