İZKA'dan 3 milyon euro'luk AB projesi

Güncelleme Tarihi:

İZKAdan 3 milyon euroluk AB projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 12:22

İZKA'dan 3 milyon euro'luk AB projesi

Haberin Devamı

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından geliştirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, Rekabetçi Sektörler Programı'nın ikinci dönemi (IPA II) kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 'Enerji için etkin ve sürdürülebilir dönüşüm' başlıklı proje, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından resmi olarak onaylandı.

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek 'BEST for Energy' (Boosting Effective and Sustainable Transformation for Energy - Enerji için Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşüm) başlıklı projede İzmir özelinde temiz enerji sektöründe ekipman ve çevre teknolojileri üretimi yapan firmaların desteklenerek küresel rekabet güçlerinin artırılması ve bu yolla sektörün dönüşümüne katkı sağlanması hedefleniyor.

36 ay sürmesi planlanan proje, Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ortaklığında yürütülecek. Proje kapsamında 'Temiz enerji kümesi için değer zinciri ve kümelenme analizi', 'Gelişme stratejisi ve eylem planı hazırlanması', 'Küme tanıtım ve uluslararasılaştırma çalışmaları' eksenlerinde faaliyetler gerçekleştirilecek. 2019 yılında başlaması öngörülen projenin uygulama hazırlıkları devam ediyor.

İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, "BEST For Energy Projesi, yenilenebilir enerji üretiminde ulusal bir üs haline gelen İzmir'in; bu alandaki ekipmanların, teknolojilerin üretildiği, profesyonel ve kaliteli hizmet sağlayıcılarının geliştiği bir merkez haline gelmesine katkı sağlayacak. Yaklaşık 3 milyon euro finansal kaynak, ülkemiz ve bölgemizdeki ilgili alanlarda çalışan firmalarımızın, akademisyenlerimizin, girişimcilerimizin, kamu kurumlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek rekabetçi bir dönüşümün gerçekleştirilmesi; temiz enerji ekipmanları ve teknolojileri üretiminde ihtisaslaşmanın oluşması amacı ile kullanılacak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!