Izdırap

Güncelleme Tarihi:

Izdırap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bu maçın bütününde futbol adına büyük bir ızdırap yaşandı. Ne var ki, biraz düşününce bu ızdıraptan da dersler çıkarılabiliyordu.

Öncelikle, Gheorhge Hagi oyundan çıktığı ilk yarıda 5 olumlu pas, 5 olumsuz pas, 2 kritik gol pası attı, 1 top kazandı, 3 top kaybetti. Ancak Hagi'nin ilk yarı boyunca rakip kaleye tek şutu yoktu. Bu da Hagi'nin bir kırgınlık içinde olduğunu bence gösteriyordu. Teknik yönetimce eleştirilen Hagi topuk paslarını gene sürdürdü ve iki yanlış topuk pası attı ama inat edercesine şut atmadı. Bu problem çözülmelidir.

Korkunç ağır bir sahada yürüyerek oynanan topta en iyi istatistikleri, topu kapamasa bile yerinde çıkışlarıyla Claudio Taffarel ve Iulian Filipescu çiziyorlardı. Filipescu 8 top kazanmış, 1 olumlu pas atmış, kaleyi bulmayan bir şut atmıştı. Fatih Akyel'in istatistiklerinin de 2 olumsuz pas ve 1 top kaybı dışında olumlu olduğunu söyleyebilirim.

Oyunda iyi görünen Gica Popescu oyun boyunca üç yanlış pas attı ve iki top kaybetti. Ancak bir gol pası verdi. Ama kendi kalesine gol olabilecek iki kritik pas vermeyi de ihmal etmedi.

Tolunay Kafkas için birşey yazmak istemiyorum. Çünkü bu çocuk beni hayal kırıklığına uğratıyor.

Benim maç istatistiklerinde beğendiklerim Suat Kaya ve oyuna sonradan giren Emre Belözoğlu idiler. Ufuk Talay da birşeyler yapmaya çalıştı ve oyuna en çok katkı sağlayan oyuncu unvanını kazandı.

Ben olsam bu maça gençler ağırlıklı bir kadroyla çıkardım. Değişik bir sonuç olmazdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!