İyi kötü yolcu

Güncelleme Tarihi:

İyi kötü yolcu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Cimbom’da Keita-Elano’nun dirilişi teknik ekip ve yönetimi sevindirdi. Savunma yine sınıfta kaldı. Stoper transferi iyice gündeme geldi. Sabani Nonda ise kredisini tüketti.

Haberin Devamı

GALATASARAY, Antalya’da 3 maç sonra kazandı. Suskun yıldızlar sahneye çıktı, savunma yine tel tel döküldü, Nonda kredisini tamamen bitirdi.
Kewell, Elano ve Keita’nın performansları teknik direktör Frank Rijkaard ile G.Saray yönetiminden alkış alırken ‘stoper’ takviyesinin gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Başkan Adnan Polat ve ekibini en çok mutlu eden konu ise sık sık eleştirilen, zaman zaman da Lincoln ile kıyaslanan Elano Blumer’in patlama yapması oldu. Bonservisine 7.5 milyon Euro verilen sambacıyı özel tebrik eden yöneticiler, Fenerbahçe derbisinden sonra beklenmedik bir şekilde inişe geçen Keita’nın galibiyeti getiren isim olarak sahneye çıkmasına da sevindi.
Savunmayı uyardı
Cimbom’un hücum gücünün eski günlerine dönmesi keyifleri daha da yerni getirirken, savunmanın hala toparlanmaması ve SOS vermesi Polat ve Üstünel ikilisini rahatsız ediyor.
16 hafta boyunca ligde yalnızca 3 maçta Ankaraspor, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarında gol yemeyen sarı kırmızılı takımın savunması rakip golcüler için sorun teşkil etmezken, Antalya maçında defansın solunda görev alan Caner Erkin performansıyla sınıfta kaldı. Rijkaard’ın 2 gol yiyen ve rakibin 3 topunun direkten dönmesinin kızgınlığı sonrası savunma oyuncularına “Bir daha böyle görüntüler görmek istemiyorum” ifadeleriyle uyardığı ortaya çıktı.
Memnun kalmadı
Baros’un yokluğunda elindeki tek forvet olan Nonda’yı oynatmayıp Kewell’ı tercih eden Rijkaard,  “Nonda sakatlığı nedeniyle mi oynamıyor. Eldeki forvet bir tek o kaldı” sorusuna “ Hayır, tercihimiz Kewell’dan yana” sözleri Kongolu futbolcunun performansından memnun olmadığını gözler önüne serdi. Yönetiminde, Nonda’yı teklif gelmesi halinde elden çıkaracağı öğrenildi.

Haberin Devamı

ABDUL Kader Keita, Süper Lig’de de golle tanıştı. Antalyaspor maçında uzun süre sonra etkili bir futbol ortaya koyarak G.Saray’ın galibiyetinde önemli rol oynayan Keita, Kewell’a verdiği galibiyet golünü getiren pasıyla da ligde 5.asistini yaptı. Fildişi Sahilli yıldız, ligde son olarak 18 Ekim 2009 tarihinde oynanan Trabzonspor maçında asist yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!