İTÜ, Anadolu yakasında

Her tuğla bir mezun tarafından yapılıyor

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi 238 yıllık bir kurum. 2000 yılından itibaren yükseköğretimdeki tecrübe ve eğitim kalitesini okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretime taşıdı. İlk olarak Maslak'taki kampüste İTÜ GVO Sedat Üründül Anaokulu, Natuk Birkan İlköğretim Okulu ve Ekrem Elginkan Lisesi'ni açtı. Ancak, İTÜ mezunlarının ve velilerinin baskısı üzerine yönetim yeni bir karar aldı.

Bugünlerde İTÜ'lüler heyecanlı. Beylerbeyi'nde yeni anaokulu ve ilköğretim okulu açma telaşını yaşıyorlar. İTÜ'yü Anadolu yakasına taşıyacak yeni okulun yapımında tüm İTÜ'lüler elbirliği yapmış durumda. Herkes elini taşın altına koymuş. Yeni kampüsün kaynağı yine İTÜ mezunları tarafından karşılanıyor.

İsteyen ismini tuğla alarak yaşatıyor

İTÜ'den aldığı eğitimle iş yaşamında önemli yerlere gelen mezunlar vefa borçlarını hiçbir karşılık beklemeden İTÜ'ye ödemek için yeni okulun her tuğlasında emekleri olsun istiyor. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, veli ve mezunlardan gelen bu isteğe gayet güzel bir formül bulmuş. Formül şu:

Haberin Devamı

Okulun her tuğlasını neredeyse bir bağışçı üstleniyor. 10 ile 50 bin TL destek verene bronz tuğla, 51 ile 250 bin TL'ye gümüş tuğla, 251 ile 500 TL'ye altın tuğla, 500 bin TL'yi aşanlara ise platin tuğla veriliyor. Okulun yapımına her katkıda bulunan ve tuğla alanların isimleri salonlarda, sınıflarda hatta sandalyelerde yaşayacak.

Şimdiden İTÜ'lüler tuğla almak için yarışıyor. Orhan Öcalgiray 3, Erol Üçer iki platin tuğlayı almış durumda. Erol Bilecik, İnci Bilecik, Yiğit Şardan, Cahit İdil altın; Doğan Şahin, Çelik Arsel ve Mediha Özer gümüş; Hüsnü Akın ise bronz tuğlayı alarak isimlerini okulda sonsuza kadar yaşatacaklar.

Şu anda okulun ismi yok. Anaokulunda isim hakkı 3 milyon TL, ilköğretimde ise 6 milyon TL. Yani okula ismini vermek isteyen herkes bu parayı cebinden çıkarıp, okula katkıda bulunabilecek.

Geçtiğimiz hafta Genel Müdürü Nilgün Uluser İnan ve Finans Müdürü Arzu Güven'le biraraya geldik. Heyecanla tuğlalardan, yeni açılımdan söz ettiler. İTÜ kültürünü, eğitim kalitesini ve farkını daha geniş kitlelere ulaştırmak için yeni yerleşkeler açmaya karar verdiklerini belirterek, yeni okul binasının maketini gösterdiler. Anaokulunda her sınıfı bahçeye açılan, farklı bir bina. Anaokulu 12 derslikli, 240 öğrenci kapasiteli. İlköğretim okulu ise 48 derslikli 960 öğrenci kapasiteli. İlköğretim okulu üç kat, anaokulu ise 2 kattan oluşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları