İtalyanlar, Beşiktaş galibiyetine seviniyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar, Beşiktaş galibiyetine seviniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalyan basını Milan'ın Beşiktaş'ı dün akşam 2-0 yenmesini "Boğaziçi'nde bayram" olarak yorumladı. İkinci bir "Galatasaray faciası" yaşanmadığını hatırlatan medya, Zaccheroni'nin Scala'nın üstesinden geldiğini, iki duran toptan gelen gollerle beş yıl sonra Milan'ın ikinci tura geçtiğini yazdı.

Corriere dello Sport, Milan 'ın iki kafa golü ile hedefe ulaştığını, zor maçı lehine çevirdiğini belirterek, Ahmet Dursun'un kaleci Dida'nın degaj yaptığı sırada elinden kaptığı topun kurallara göre geçerli olduğunu belirtti.

İtalia 1 televizyonu da ilk gol öncesi Mehmet'e yapılan bariz faulü hakemin vermediğini belirtti.

La Gazzetta dello Sport "Şevcenko ve Zaccheroni büyüklüğü" başlığı ile bu kez İstanbul'un Milan'ı sevindirdiğini yazdı. Gazeteye bir açıklama yapan Scala, "İki takım arasında belirli bir fark vardı. Elimizden geleni yaptık ama Milan teknik, fizik ve taktik açıdan bizden üstündü. Bunu kabul etmemiz gerek. Şimdi zorda olsa "Neu Camp" ta Barcelona'yı yenmeye çalışacağız" dedi.

Tuttosport gazetesi, "Milan'ın zaferi başlığı ile Albertini'nin yönetiminde Milan'ın kusursuz bir top oynayarak Shevchenko ve Jose Mari 'nin kafa golleri ile sonuca gittiğini, Beşiktaş'ta Mehmet'in dışında ki oyuncuların yetersiz kaldığını yorumladı.

RAI Televizyonu Milan'ın şeytanın bacağını kırdığını ve şimdi hedefinin grup birinciliği olduğunu duyurarak, İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş taraftarları için de "Tek kelime ile harikaydı" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!