İsveç 0-1 Belçika / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

İsveç 0-1 Belçika / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 09:52

2016 Avrupa Şampiyonası E Grubu'ndaki son maçta Belçika, İsveç'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü 84. dakikada Nainggolan attı. Gruptaki diğer maçta İrlanda Cumhuriyeti, İtalya'yı 1-0 yendi. Bu sonuçların ardından E Grubu'nda 6'şar puanı bulunan iki takımdan İtalya birinci, Belçika ikinci oldu. İrlanda ise 4 puana yükseldi ve böylelikle milli takımımızın 'en iyi üçüncüler' arasına girme şansı bitirdi. Grupta 1 puanı bulunan İsveç de bizim gibi EURO 2016'ya veda etti.

Haberin Devamı

STAT: Allianz Riviera
HAKEMLER: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan LuppTeknik Direktör: Erik Hamren
İSVEÇ: Andreas Isaksson, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Victor Lindelöf, Emil Forsberg (Dk.83 Erkan Zengin), Sebastian Larsson (Dk.70 Jimmy Durmaz), Albin Ekdal, Kim Kallström, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg (Dk.63 John Guidetti)Teknik Direktör: Marc Wilmots
BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (Dk.90 Divock Origi), Yannick Carrasco (Dk.71 Dries Mertens), Romelu Lukaku (Dk.87 Christian Benteke)
SARI KARTLAR: 31. dk Thomas Meunier, 45. dk Axel Witsel (Belçika), 33. dk Albin Ekdal, 36. dk Erik Johansson (İsveç)
GOL: Dk.84 Radja Nainggolan (Belçika)

Haberin Devamı

İŞTE 2. TUR EŞLEŞMELERİ:

İsveç 0-1 Belçika / MAÇIN ÖZETİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) E Grubu'nda Belçika, İsveç'i 1-0 mağlup etti.  Topla daha fazla oynayan ve rakip kalede tehlike oluşturan Belçika'nın ataklarında, İsveç savunması geçit vermedi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

Kevin de Bruyne'ün 66. dakikada ceza sahası dışından çektiği şutta, İsveç file bekçisi İsaksson gole izin vermedi.

73. dakikada De Bruyne'ün ara pasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan R. Lukaku'nun vuruşunda İsaksson golü engelledi

80. dakikada oyuna sonradan dahil olan Mertens'in vuruşunda İsaksson yine gole izin vermedi.

84. dakikada topla buluşan Nainggolan'ın ceza sahası dışından gönderdiği şutta, Erkan Zengin'e de çarpan top filelerle buluştu ve Belçika 1-0 öne geçti.

Trabzonspor'da forma giyen İsveç Milli Takımı oyuncusu Erkan Zengin, 72. dakikada Forsberg'in yerine oyuna dahil oldu.

IBRAHIMOVIC SON KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic, Belçika'ya 1-0 yenilerek EURO 2016'ya veda eden İsveç Milli Takımı forması ile son kez mücadele etti Sarı-mavili formayla Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (2004, 2008, 2012, 2016) 13 karşılaşmaya çıkan Ibrahimovic, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. İsveç ile çıktığı 116 maçta 62 gol kaydederek ülkesinin en golcü oyuncusu konumunda bulunan 34 yaşındaki Ibrahimovic, Belçika maçı öncesinde verdiği demeçte EURO 2016'dan sonra milli takıma veda edeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

İsveç 0-1 Belçika / MAÇIN ÖZETİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!