‘İstismarda artış var'

Güncelleme Tarihi:

‘İstismarda artış var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 01:23

Ankara’nın varoş bölgelerinde, istismar vakalarında ciddi artış olduğuna dikkat çeken CİSED Genel Başkanı Cem Keçe, “Olaylara tek yaklaşmamalı, önünü ardını anlayarak uygun çözümler aramalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) tarafından düzenlenen 1’inci Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi’ne, Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman, cinsel terapist, seksolog ve psikoterapistler katıldı. İlk kez düzenlenen konferansta ana tema, ‘Cinsel sapkınlık bozuklukları ve farklı cinsel yaşantılar’ olarak belirlendi. Üç gün süren toplantıda sunum yapan CİSED Genel Başkanı Cem Keçe, “Kamuoyu gündemine gelen olaylara anlık öfke patlamalarıyla yanıt veriyoruz, sonra unutuyoruz. Ancak son dönemlerde Ankara’nın varoşlarında istismar vakalarında ciddi artış var. Bu nedenle çözüm odaklı olmamız ve ciddi politikalar üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

OLAYLARIN ÖNÜNE ARDONA BAKMALIYIZ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da cinsel istismar ve ensest ilişkilerde ciddi bir artış olduğunu dile getiren Keçe sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkent’in varoşlarında sonu ölümle sonuçlanmayan ancak en az diğer olaylar kadar vahim durumlar var. Aile içi ilişki ve gençler arasında sapkın birliktelikler had safhada. Sosyoekonomik seviyenin ve eğitimin daha düşük olduğu varoş bölgelerinde cinsel istismar daha yaygın oluyor. Çünkü mahremiyet koşullarına uyulmuyor. 2+1 bir evde nerdeyse 10 kişi yaşıyor, aynı odada aynı yatakta yatmak zorunda kalınıyor. Bu da cinsel istismar için uygun bir ortam yaratıyor. Kızlar kızlarla, erkekler erkeklerle aynı yatakta yatmaya zorlanıyor. bu da homoseksüel yakınlaşmalara yol açabiliyor. Her çocuk kendine ait bir odaya sahip olmalı, mahremiyetini koruyabilmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!