İstiklâl Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İstiklâl Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 12:55

İstiklâl Marşı’nın kabulünün 97’nci yılı kutlandı

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta İstiklal Marşı'nın kabulünün 97’nci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. 
Yenişehir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, il protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. Program öncesinde Yenişehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Her milletin milli marşları vardır ve bu milli marşları yazan, topluma mal eden büyük şairleri vardır. İşte bizim de milli marşımızı yazan, bugün bir sembol olarak her yerde ismini yaşattığımız Mehmet Akif'dir. Mehmet Akif'in şiirlerini, düşüncelerini ve dünya anlayışını kavratmak yeni nesile aktarmak bizim en önemli görevimizdir. Mehmet Akif, özellikle İstiklal Savaşı'nın zor günlerinde milli mücadeleyi anlatmak için gerektiği zaman köy köy Anadolu'yu dolaşmış o zaman ki mücadelede askerlerimize destek olmak için ateşli konuşmalar ve mücadeleler yapmıştır. Daha Cumhuriyet ilan edilmeden 12 Mart 1921 yılında Meclis'in açmış olduğu İstiklal Marşı yarışmasında kendisi sonradan davet edilerek katılmış ve onun yazdığı marş büyük bir coşkuyla kabul edilmiş" dedi.
Konuşmanın ardından Yenişehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Yeniden Diriliş İstiklal Marşı Oratoryosu canlandırıldı. Oratoryo izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Cumhuriyet Kadınları Derneği'de İstiklal Marşı'nın kabulu'nun 97'nci yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak dernek binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
"Bastığın yerleri 'toprak’ diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır; atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı. İstiklal Marşı'mız bağımsızlığımızın sembolüdür. Başta Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, büyük devlet adamı ve şair Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı yazılmasını talep eden Sayın İsmet İnönü’yü, aziz şehitlerimizi Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas şubesi olarak saygı ile anıyor, ruhunuz şad olsun diyoruz." 

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!