"İstediğimiz basketbolu oynayamadık"

Güncelleme Tarihi:

İstediğimiz basketbolu oynayamadık
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 10:47

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija, "Emporio Armani maçı öncesinde üzerimizde çok büyük baskı vardı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Turkish Airlines Euroleague'de dün akşam konuk olduğu EA7 Emporio Armani'ye 85-72 yenilerek turnuvaya veda eden Fenerbahçe Ülker'de üzüntü yaşanırken, antrenör Neven Spahija, karşılaşma sonrası Euroleague'in resmi sitesine yaptığı açıklamada üzerlerinde çok fazla baskı olduğunu söyledi.

Turkish Airlines Euroleague'e veda ettikleri için çok büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Spahija, "Milano'yu tebrik etmek istiyorum. Çok iyi bir oyun ortaya koydular. Biz buraya üzerimizde çok büyük bir baskı ile geldik. Bu baskının neticesinde de sahanın hiçbir yerinde istediğimiz basketbolu oynayamadık. Rakibimiz ise maçın başından itibaren ne yapacağını bilerek oynadı. Bunun yanı sıra Malik Hairston'un olağandışı performansı da onlara oldukça yardımcı oldu. Bu iki husus, galibiyetlerinin en önemli nedenleriydi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Armani Antrenörü Sergio Scariola ise hedeflerinin Euroleague'e en iyi şekilde veda etmek olduklarını ifade ederken, "Top 16'ın ikinci bölümünde başarılı maçlar çıkardığımız için mutluyuz. Fenerbahçe Ülker gibi güçlü ve kadrosunda çok yetenekli oyuncular barındıran bir takımı mağlup etmek de bizleri ayrıca sevindirdi. Özellikle oyunun büyük bir kısmını Gentile ve Radosevic gibi genç oyuncularla oynamak bizim için önemliydi. Bu, aynı zamanda, gelecek için de yatırım yaptığımızın en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Engin Atsür de çok büyük bir baskı altında maça çıktıklarını ifade ederken, "Üzerimizde çok büyük bir baskı vardı çünkü bu maçı mutlaka kazanmamız ve grubumuzdaki diğer maçın skorunu beklememiz gerekiyordu. Savunmada iyi değildik. Mağlubiyetteki en büyük etken de buydu. Deplasmanda oynadığınızda iyi savunma yapamazsanız, kazanmanız da çok zor. Rakibimiz ise önceki maçtan çok daha iyi oynadı. Kaybedecekleri bir şey yoktu ve üzerlerinde de baskı hissetmediler. İstatistiklerimiz de kötüydü ki, bunun da sebebinin yine baskı olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak Turkish Airlines Euroleague'den elendiğimiz için çok üzgünüz. Bu sonuçla hem biz hayal kırıklığına uğradık, hem de taraftarlarımızı hayal kırıklığına uğrattık" dedi.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı 27 sayı ile tamamlayan ve Armani'nin galibiyetinde önemli bir rol oynayan Malik Hairston ise sezonu iyi basketbol oynayarak kapattıklarını belirterek, "Takım olarak her maç biraz daha iyiye gidiyoruz. Bu akşam da çok güçlü bir takımı mağlup etmeyi başardık. Savunmada iyiydik ve hücumda da herkes üzerine düşeni yaptı. Bunlar da farkı yarattı" değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!