İşte tribün gücü

Güncelleme Tarihi:

İşte tribün gücü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Taraftar kenetlenince Antalya engel tanımıyor

Beşiktaş maçı, taraftarın 12'inci adam olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tribünler 90 dakika hiç susmadı. Şimşekler, 2-1 mağlup duruma düşmelerine rağmen söke söke 1 puanı aldı.

Kış uykusu bitti

Antalyaspor, taraftarıyla kenetlenince neler yapabileceğini Beşiktaş maçında gösterdi. Beşiktaş karşısında takımlarını 90 dakika hiç susmadan destekleyen taraftarlar, kırmızı beyazlı futbolcuları kış uykusundan uyandırdı. Guintchev'in golü ile öne geçen Şimşek, 8 dakikada 2 gol bulup üstün duruma geçen güçlü rakibinden, tribünlerin müthiş desteği sayesinde söke söke 1 puanı aldı. Başkan Bekir Kumbul, ‘‘Antalyalı kenetlenirse aşamayacağımız engel yoktur’’ dedi.

Takımı ateşledi

Beşiktaş gibi ligde son 14 haftanın en istikrarlı ekibi karşısında galibiyeti kaçıran taraf olduklarına dikkat çeken Başkan Kumbul, ‘‘Tribünler desteğini kesmediği için takımımız 2-1 mağlup duruma düşünce endişelenmedim. Taraftarın desteği, ikinci yarıya mağlup başlayan futbolcularımızın telaşa kapılmasını önlediği gibi, daha da ateşledi. Galibiyeti kaçırdık, beraberlikle yetinmek zorunda kaldık’’ diye konuştu. Kumbul, sözlerini şöyle sürdürdü:

Korkunun ifadesi

‘‘Ancak, ekibimiz mağlup duruma düşünce taraftarımızın maç sırasında 'Bu takım küme düşerse katliam çıkar' şeklindeki tepkisine anlam veremedim. Bu sözler korkunun ifadesidir. Takımına sahip çıkan ve 90 dakika hiç susmadan destekleyen taraftar küme düşme korkusunu neden yaşıyor? Bu sözler sahadaki futbolcumuzu olumsuz etkileyebilirdi. Kenetlendiğimizde her zorluğu aşabileceğimizi Beşiktaş maçında gösterdik. Her zaman böyle birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmeliyiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!