İşte o hesap!

REİNA içindeki Blue Topaz, dünkü “Balotelli bile Selçuk kadar hesap ödememiş!” yazısı üzerine bir açıklama gönderdi.

Haberin Devamı

Genç, bunları ramazan öncesinde aşırı alkollü olmaktan getirin demiş olabileceğini ama sonuçta “dolandırıldığını” savunurken, Blue Topaz da “Yemek mönüsü fiks olup, içkiler misafirlerimizin, sadece isteği üzerine servis edilmektedir. Sipariş dışında bir ikram söz konusu olmamaktadır. Duruma açıklık getirmek adına, müşterilerimize ait adisyon bilgilerini sizlerle paylaşıyor olmaktan dolayı ayrıca üzüntü duymaktayız” deniyor.
Açıklamada ayrıca “10 yıldan bu yana parçası olmaktan memnuniyet duyduğumuz Reina’da, bünyesinde bulunan bütün işletmeler gibi Blue Topaz da, Reina’nın uyguladığı tek fiyat politikasını benimsemektedir” vurgulaması yapılıyor.
Bu konuda tarafların iddialarının ayrıntısına şimdilik girmek istemiyoruz.
Tatil nedeniyle kendileri ile ancak çarşamba günü akşam bir arada olacağız, hem de bizim Hürriyet’te...
Topaz’ın gönderdiği o ‘adisyon’:
  
CİNSİ               ADET TUTAR
ABSOLUT (ŞİŞE) 1 550,00  
GREY GOOSE (ŞİŞE) 1 800,00  
V.S.O.P KONYAK (KADEH)   10 600,00  
SHAKER S.O.B         1  200,00  
CHİVAS 25 (ŞİŞE) 1 1.500,00  
REDBULL 18 İKRAM
CRİSTAL (ŞİŞE) 4 8.600,00  
SANCERRE ROSE (ŞİŞE) 1 300,00  
HENDRİCK’S GİN (ŞİŞE)  2 1.000,00  
ŞİŞE (S.O.B) 1  İKRAM
TİP 1 350,00  
TOPLAM  13.900,00

Haberin Devamı

Alevilikte iftar yoktur

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün de katıldığı iftara alevi örgütlerinden tepkiler büyüyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, iftarı veren Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu isimli oluşturulmuş “kurum” (komitede İbrahim Polat ve Zeynel Abidin Erdem var) tarafından verildiğini belirterek şunları söylüyor: “Nitekim Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Önalan, ‘Alevilerin Sesi’ dergisine yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’deki kardeşlik mozaiğini yansıtan bir tabloyu toplumumuza göstermek için böylesi bir iftar veriyoruz’ demiş ve Alevi toplumunun bu etkinlikten rahatsızlık duymayacağını, benzeri bir iftar organizasyonunu muharrem ayı içerisinde de gerçekleştirmeyi planladıklarını söylemiştir.
Söz konusu federasyon, Alevi açılımının bir parçası olarak AKP’nin kendisine yapay muhatap yaratma düşüncesinin sonucu kurdurulmuştur. AKP, arka bahçe yaratarak kurdurduğu naylon dernekleriyle, AKP Alevileriyle, verdiğimiz mücadeleyi kırmak istemiştir. Nitekim federasyonun kurucusu da AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Hortoğlu’dur. Söz konusu federasyonun web sitesinde, federasyon yönetimiyle ilgili hiçbir bilginin yer almaması da göstermektedir ki, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, ilişkileri gizli, gizemli, konumunu saklayan naylon bir kuruluştur. AKP ve cemaatin teşvikleriyle kurdurulan bu dernek ve federasyonların ömrü, AKP iktidarı kadardır. Oysa uzun yıllardır mücadele veren Alevi Bektaşi Federasyonu ve bağlı dernekleri, Aleviler var oldukça ayakta kalacaktır.
İftar yemeğinin esasına ilişkin itirazlarımız da mevcuttur. Bizler, herkesin dini inançlarına ve felsefi düşüncelerine saygılı insanlarız. Aynı saygıyı da kendimize bekliyoruz. Alevi inancında iftar değil, mütevazı oruç açma vardır. Lüks otellerde şatafatlı yerlerde iftar olmaz, inançlar siyasete alet edilmez. ‘Bak ben oruçluyum’ denilerek propagandası yapılmaz. Baskılara rağmen yok edilemeyen Alevilik, sinsi oyunlarla asimile edilmek, özünden koparılmak istenmekte, Aleviliğin içine iftar geleneği sokulmak istenmektedir. Ancak, bu çabaların beyhude olduğunu ‘en iyi ilaç’ olan zaman gösterecektir.”

Haberin Devamı

BİR BAŞKA TEPKİ

YARGITAY 7. Hukuk Dairesi’nin, Diyanet’in görüşüne dayanarak “cami ve mescit dışındaki yerlerin ibadethane olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı” yönündeki kararını tanımadıklarını açıklayan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, bugün başta Beyoğlu GS Lisesi önü ile Ankara’da Güvenpark’ta ve şubelerinin bulunduğu her yerde “Tepkimizi belirteceğiz, semah döneceğiz, cem birleyeceğiz” dedi.

Lawrence’lar kim?

100 yıl öncesinde, atalarını katleden, 400 yıllık Ortadoğu egemenliği kaybettiren İngiltere’nin nişanlarını göğsünde gururla taşımak ve olağanüstü ağırlanmak neyin ürünüdür? Sinsi İngilizler, Lawrence gibi yetiştirilen istihbaratçılarla Arapları Türklerden koparırken, Balkanlar’da 10 milyona yakın Türk’ü katlettirirken, tekkelerde, tarikatlarda yetiştirdiği İslamcı kimlikli ajanlarla İslam’ı ifsad komiteleri kurarak Osmanlı’yı dağıtmıştı. Şimdi ise Exter Üniversitesi’nde yetiştirdikleri Türkiye’nin kilit görevlerine atanmaya devam ediyor. Ne dersiniz Türkiye’yi bölmek, eyaletleştirmek için yeni etkili ve yetkili Türk düşmanı Lawrence’lar kim?
Nurullah AYDIN

Haberin Devamı

Tarım kredilerinde oyun üzerine oyun

ZİRAAT Bankası tarafından hayvancılıkta kullanılmak üzere gerek edindirme (satın alma), gerekse yatırım kredileri Şubat 2012’de açıklanmıştır. Ancak 2011 yılından ve bu yıl yapılan müracatlar neticesinde ekspertizi yapılmış Ankara’dan onay bekleyen binlerce kredi talebi bulunmaktadır. Şu anda kamuoyundaki algı bu kredilerin verilmeyeceği yönünde. Verilse bile sadece entegrasyon bazında büyük işletmelere verileceği, küçük üreticiye verilmeyeceği yönünde. Yani büyükler daha da büyüyecek, küçükler yok olup gidecek... Yüzlerce küçük üreticinin ümitle bel bağladığı bu krediler anlaşılan suya düştü. Verilmeyecek kredi veriliyormuş gibi kamuoyu yanıltılmaktadır.
Ahmet YURT-İZMİR

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP’nin ‘gölge kabinesi’nde ekonomiden sorumlu olan İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, ekonomideki son gelişmeleri “Ekonomide tehlikeli gidişat, yüksek işsizlik ve sosyal bozulma riski artıyor, borsada yerli out, yabanci in” başlığıyla raporlaştırdığını...

Yazarın Tüm Yazıları