İşte İngiltere'nin en kötü 10 transferi

Güncelleme Tarihi:

İşte İngilterenin en kötü 10 transferi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 15:28

Daily Mail gazetesi 2011–12 sezonunu tamamlamak üzere olan Premier Ligde, sezonun en kötü 10 transferini belirledi.

Haberin Devamı

İşte uğruna milyonlarca Pound harcanan ve hayal kırıklığı yaratan en kötü transferler ;

1-      Stewart Downing (Liverpool) : Aston Villa’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve son sezonunda 7 gol,9 asistlik performans gösteren Downing, 20 milyon Pound karşılığında transfer olduğu Liverpool’da beklentileri karşılayamadı.

2-      Roger Johnson (Wolverhampton) : Bu yaz Birmingham’dan 7 milyon Pound karşılığında Wolves’e transfer olan ve kaptanlığa kadar yükselen Johnson, büyük hayal kırıklığı yaşatırken takımdaki geleceği şimdiden konuşulmaya başlandı.

3-      Charles N’Zogbia (Aston Villa) : Premier Ligin gelecek vaat eden isimlerinin başında gelen N’Zogbia, Wigan formasıyla yakaladığı başarıyı Aston Villa ile sürdüremedi. 9,5 milyon Pound karşılığında Villa Park’a getirilen N’Zogbia takımı adına 2 gol atabildi.

Haberin Devamı

4-      Connor Wickham (Sunderland) : Ipswich takımından 13 milyon Pound karşılığında transfer edilen 19 yaşındaki Wickham, imza atar atmaz yaşadığı uzun süreli sakatlığın ardından takımına faydalı olamadı. Genç golcü Aralık ayından bu yana hiçbir maça çıkmadı.

5-      Wilson Palacios (Stoke) : Bir dönem Redknapp’ın değişmez isimlerinden biri olan Palacios sezon başında Tottenham’dan büyük umutlarla transfer edilmişti. 8 milyon Pound karşılığında Stoke forması giyen oyuncu özellikle sezonun ikinci yarısına doğru iyi performans göstermesine rağmen beklentileri karşılayamadı.

6-      Jordan Henderson (Liverpool) : Sunderland formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 16 milyon Pound karşılığında Anfield Road’un yolunu tutan Henderson sezonun bir diğer hayal kırıklığı yaratan ismi oldu. saman alevi gibi parlayıp sönen performansıyla hayal kırıklığı yaratan 21 yaşındaki oyuncunun yeni sezonda Gerard ile daha iyi yerlere geleceğine inanılıyor.

7-      Jay Bothroyd (QPR) : Sezon başında Cardiff’ten bonservissiz olarak alınan Bothroyd, QPR ile geçtiğimiz yıl 15 gol attığı performansının yanına bile yaklaşamadı. Bu sezon iki gol atan Bothroyd, Djibril Cisse ve Bobby Zamora’nın gelişiyle şansını tamamen kaybetti.

Haberin Devamı

8-      Samir Nasri (M.City) : Şampiyonluk ve kupa istiyorum diyerek Arsenal’den ayrılan ve 24 milyon Pound karşılığında Manchester City’nin yolunu tutan Nasri beklentilerin uzağında kaldı. 24 yaşındaki oyuncu City ile şampiyonluğa çok yaklaşsa da performans olarak arkadaşlarının gölgesinden kurtulamadı.

9-      Romelu Lukaku (Chelsea) : Andre Villas-Boas’ın yeni Drogba olarak Chelsea’ye kazandırdığı Lukaku, sezon başında İngiliz ekibine 18 milyon Pound karşılığında imza attı. Drogba ve Torres gibi oyuncuların formsuz olduğu dönemlerde bile forma şansı bulamayan Lukaku, son olarak kulüpten kendisinin kiralanmasını istedi.

10-  David Ngog (Bolton) : Üç yıllık Liverpool macerasının ardından 4 milyon Pound karşılığında Bolton’un yolunu tutan Ngog burada da istenileni veremedi.  Ocak ayından bu yana takımı adına sadece 1 gol atan Ngog, Owen Coyle’un gelecek sezon düşündüğü isimler arasında yer alacağa benzemiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!