İşte Galatasaray'ın devler ligi rakipleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Galatasarayın devler ligi rakipleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 00:07

Süper Lig'de 2014/2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak gitmeyi garantileyen Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'yi Galatasaray'ın temsil edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonu grup kuraları Monaco'da çekildi.

Grimaldi Forum'da gerçekleşen kura çekimine 3. torbadan katılan Galatasaray, C Grubu'nda yer aldı ve rakipleri Portekiz'in Benfica, İspanya'nın Atletico Madrid ve Kasakistan'ın Astana takımı oldu.

İşte Galatasarayın devler ligi rakipleri
RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM



Kura çekimi sonucu Şampiyonlar Ligi grupları şöyle oluştu:


A GRUBU

PSG
Real Madrid
Shakhtar Donetsk
Malmö

B GRUBU
PSV Eindhoven
Manchester United
CSKA Moskva
Wolfsburg

C GRUBU
Benfica
Atletico Madrid
GALATASARAY
Astana

D GRUBU
Juventus
Manchester City
Sevilla
Borussia Mönchengladbach

E GRUBU
Barcelona
Bayer Leverkusen
Roma
BATE

F GRUBU
Bayern Münih
Arsenal
Olympiacos
Dinamo Zagreb

G GRUBU
Chelsea
Porto
Dynamo Kiev
Maccabi Tel Aviv

H GRUBU
Zenit
Valencia
Lyon
Gent

İşte Galatasarayın devler ligi rakipleri

ASTANA'NIN HOCASI TANIDIK

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'ndaki rakiplerinden Astana, Kazakistan tarihinde ilk defa gruplara kalma başarısı gösteren takım oldu. Ekibi çalıştıran ise eski bir Fenerbahçeli...

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stanimir Stoilov'un çalıştırdığı Kazakistan temsilcisi Astana, ilk maçta 1-0 yendiği Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL ile deplasmanda 1-1 kalarak, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkını kazandı. Ve bugün çekilen kura ile Galatasaray'ın rakibi oldu.

Kazakistan’ın Astana takımı, evinde 1-0 yendiği APOEL ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldı.
Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Stanimir Stoilov’un teknik direktörlüğünü yaptığı Astana, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan ilk Kazak ekibi de oldu.
APOEL 60’da Stilic ile 1-0 öne geçerken, 84’te Maksimovic skora dengeyi getirdi.

ASLAN KASASINI DOLDURACAK
UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde takımlara ödenecek primleri artırması sarı-kırmızılıların yüzünü güldürdü. "Devler Ligi"ne direkt katılacağı için 12 milyon euro "ayak bastı" parası alacak Galatasaray'ın garanti geliri, bu kulvarda mücadele verecek tek Türk takımı olması nedeniyle pazarlama payı ile birlikte 20 milyon euro'nun üzerine çıkacak.

Haberin Devamı

Yeni sezonda, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında alınacak her bir galibiyet için 1,5 milyon avro, beraberlik için de 500 bin euro kazanabilecek Galatasaray, ikinci tura çıkması halinde 5,5 milyon euro, çeyrek finale kalması halinde 6 milyon euro, yarı finale kalması durumunda 7 milyon euro, finale kalması durumunda 10,5 milyon euro ve şampiyonluk halinde de 15 milyon euro daha gelir elde edebilecek.

İşte Galatasarayın devler ligi rakipleri

Haberin Devamı

GRUPTA İLK İKİ SIRA TUR ATLAYACAK

Şampiyonlar Ligi'nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını ikinci tura yazdıracak. Gruplarını 3. sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. "Devler Ligi"nde takımlar, ikinci turdan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak, finale yükselmeye çalışacak. 2015-2016 sezonu finali, İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda oynanacak.

İşte maç programı ve maçların yayınlanacağı kanallar

15 Eylül Salı / G.Saray - Atletico (TRT 1)
30 Eylül Çarşamba / Astana - G.Saray (Tivibu)
21 Ekim Çarşamba / G.Saray - Benfica (Tivibu)
3 Kasım Salı / Benfica - Galatasaray (TRT 1)
25 Kasım Çarşamba / Atletico - G.Saray (Tivibu)
8 Aralık Salı / G.Saray - Astana (TRT 1)

İkinci tur ilk maçları: 16-17 Şubat 2016 ve 23-24 Şubat 2016
İkinci tur rövanş maçları: 8-9 Mart 2016 ve 15-16 Mart 2016
Çeyrek final ilk maçları: 5-6 Nisan 2016
Çeyrek final rövanş maçları: 12-13 Nisan 2016
Yarı final ilk maçları: 26-27 Nisan 2016
Yarı final rövanş maçları: 3-4 Mayıs 2016
Final maçı: 28 Mayıs 2016

İşte Galatasarayın devler ligi rakipleri

Haberin Devamı

Kurada yeni format

Kuraya katılan 32 takım, UEFA'nın kulüpler sıralamasında aldığı puanlara göre torbalara dağıtıldı. UEFA sıralamasında ilk 7'de yer alan ülkelerin lig şampiyonlarının seri başı olmasını öngören yeni kurala göre, Barcelona, Chelsea, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain ve Zenit, çekilişe 1. torbadan katıldı. 2015 Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Barcelona, liginde de şampiyon olduğu için ülke sıralamasında 8. olan Hollanda'dan PSV Eindhoven da ilk torbada kendisine yer buldu.

Format gereği, aynı ülke takımları aynı gruba düşmedi. UEFA kararıyla Rusya ile Ukrayna temsilcileri de aynı grupta yer almadı.

İlk kez aynı ülkeden 5 takım

Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir ülke gruplara 5 takımla dahil oldu. Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'in yanı sıra "UEFA Avrupa Ligi şampiyonu" unvanıyla Sevilla ile play-off turunda Monaco'yu eleyen Valencia grup aşamasında İspanya'yı temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!