İşte De Sanctis'in Fenerbahçe karnesi

Güncelleme Tarihi:

İşte De Sanctisin Fenerbahçe karnesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 16:11

Çarşamba gecesi Monaco'nun kalesini koruyacak Morgan De Sanctis, Galatasaray formasıyla iki kez Fenerbahçe'ye karşı mücadele etmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Monaco karşısında 27 Temmuz Çarşamba günü çıkacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçı, eski bir rekabeti de yeniden yaşatacak. Fransa'dan gelen bilgiler, Hırvat kaleci Danijel Subasic'in yokluğunda Monaco kalesini yeni transfer Morgan De Sanctis'in koruyacağı yönünde.

De Sanctis, 2008-09 sezonunda Galatasaray formasıyla toplam 41 maça çıkmış ve o sezon iki derbide de sarı-kırmızıların kalesini korumuştu.

Şükrü Saracoğlu'nda oynanan ilk derbide Fenerbahçe ezeli rakibini 4-1 mağlup etmişti. Bu maçta yediği gollerin çoğunda yapacak bir şeyi olmasa da özellikle 3. golde Roberto Carlos'un frikiğinde baraj kurdurmadığı için tepki çekmişti. Roberto Carlos'un frikiğinde top De Sanctis'ten dönmüş ve Lugano kafayla tamamlayıp topu ağlarla buluşturmuştu. Maçtan sonra Rıdvan Dilmen "Roberto Carlos'a uzayda bile baraj kurdururlar" diyerek İtalyan kaleciye tepki göstermişti.

Fenerbahçe'ye karşı çıktığı ikinci derbiyi ise gol yemeden tamamlamış, mücadele 0-0 sona ermişti.

De Santcis, Galatasaray kariyeri boyunca zamanlama hatalarıyla zaman zaman eleştiri konusu olsa da özellikle topu oyuna sokma ve birebir pozisyonlardaki becerileriyle dikkat çekmişti. Diğer taraftan İtalyan kaleci, 2008-09 sezonunda çıktığı 41 maçta 47 golü kalesinde görmüştü. Özellikle UEFA Kupası 4. Tur maçında Hamburg karşısında yediği gollerle çok eleştirilmişti. (Goal.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!