İşte aslan yuvası

Güncelleme Tarihi:

İşte aslan yuvası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

G.Saray'ın Florya'daki tesislerinde futbolla eğitim kol kola...

Fatih Terim'in girişimleri sonucu dün startı verilen okulda 45 genç ve 15 teknik adam, 28 öğretmen nezaretinde başta İngilizce ve bilgisayar olmak üzere birçok alanda ders görüyor. Okulun mimarı Terim, ‘‘Bünyemizdeki öğrenciler hem idman yapıp, hem de köklü bir eğitim görecekler’’ dedi...

Cennet bahçesi

2000'li yılları yakalamaya çalışan bir kulüp... Adı Galatasaray. Tesisler, sıra sıra yeşil sahalar, ağaçlar, parklarla adeta bir cennet bahçesi... Ve de altyapı için kurulan Eğitim Reformu Binası. Bu binada okuyacak 45 genç, 15 teknik adam, toplam 28 öğretmen... Ve bu güzelliklerin mimarı ise, kuşkusuz Fatih Terim. Yeni eğitim çalışmaları, Galatasaray Kulübü ve SEL Eğitim Kurumu protokolü ile yürütülecek. Bu ekip, yeni dönem için dün start aldı.

Işık tutacak

Eğitim reformunu başlatan Fatih Terim diyor ki: ‘‘Yapılacak bu uyugulamayla yetenekli futbolcuların devamsızlıktan sınıfta kalma, idman eksikliği, yarışma- eğitim dengesi gibi temel sorunlar ortadan kalkacak. Lisanslı 25 öğrencinin kayıtları Açık Öğretim Lisesi'ne yaptırıldı. Bu reform Türk futboluna ışık tutacak.’’

Hepimiz kazanacağız

Öğrencilere verilecek derslerin yararlı olacağını da hatırlatan Terim: ‘‘Milli eğitim dersleri, futbolculara günde çift idman yapmayı engellemeyecek. Bir yandan bünyemizde bulanan çocuklarımız köklü bir eğitim de görecekler. Hem kendileri kazanacak hem de bizler.’’

Özgün bir model

Eğitimin başında bulunan Altyapı Sorumlusu Tamer Güney ise, ‘‘Dünyada böylesine bir kültür merkezi yok. İlkleri, Fatih Terim sayesinde başlatıyoruz. Eskiden futbolcu, okulu yarım bırakırdı. Uzaklardan gidip gelme sorunu olmayacak. Bu sorunlar ortadan kalktı. Hem futbolcu, hem de tahsilli olacak. Hiçbir ders yarım kalmayacak. Özgün bir model olacak’’ diyor.

GALATASARAY 21. YÜZYILA HAZIR

FLORYA’DA eğitim ordusu

Teknik Direktör Fatih Terim'in girişimleri ile hayata geçirilen Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki eğitim yuvasında geleceğin yıldızları ders görüyor. Bu binada 45 genç ve 15 teknik adam 28 öğretmen nezaretinde eğitimlerini sürdürüyorlar.

Terim'in yardımcıları Müfit Erkasap, Bülent Ünder ve Eser Özaltındere'nin yanı sıra, altyapıda görev yapan antrenörler Tamer Güney, Yasin Özdanak, Ahmet Berkkürel, Cenk Özcan, Recep Yazıcı, Ahmet Genç, Zafer Koç, Senih Yaban, Metin Yıldız, Ahmet Keskinkılıç, Fatih İbradı ve Tufan Saraç bilgisayar ve İngilizce kurslarına katılıyorlar.

Okulda görev yapan hocalar ve verdikleri dersler şöyle: Aşkın Sel (İngilizce), Özgür Kara, Hatice Öztürk, Serpil Kadakal, Mr.Alabi ve Feyzullah Yıldırım (Bilgisayar ve İngilizce), Faruk Demirağ (Felsefe), Gamze Gazze, Gülay Özmen, Demirel Aktaş, Serkan Naimoğulları (Matematik), Erhan Çelik (Edebiyat), Şahin Gündüz, Ali Er (Kimya), İdris Hızır (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), Reyhan Aktürk (Sosyal Bilimler), Aysel Kocaman (Türkçe), Muzaffer Temel (Tarih), Tuncay Öztan (Coğrafya), Müfide Ömeroğlu (Rehberlik), Mehmet Eryazıcı, Emine Tosun (Fizik), Özlem Kaya (Biyoloji)

DERSLER UYGULAMALI Seçkin öğretmenlerin uygulamalı olarak ders verdiği okulda, öğrenciler bilgilerine bilgi katıyor.

FUTBOLCU ÖĞRENCİLER G.Saray'ın altyapısında usta teknik adamların nezaretinde futbol bilgilerini geliştiren gençler, diğer yandan öğrenimlerine devam ediyorlar.

HERKESE İNGİLİZCE Galatasaray'da İngilizce ve bilgisayar bilmeyen kalmayacak. Sarı kırmızılı takımın altyapısında görev yapan teknik adamlar bilgisayar bilgilerini geliştiriyorlar.

BİR BENZERİ DAHA YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Açık Öğretim Lisesi ve Galatasaray'ın işbirliği ile dün startı verilen okulda 45 genç ve 15 teknik adam eğitim görecek. G.Saray'ın gelecekteki yıldızları olacak gençler, derslerinin dışında kalan zamanlarda antrenmanlarını sürdürecekler. G.Saray Altyapı Sorumlusu Tamer Güney, ‘‘Dünyada böyle bir kültür merkezi daha yok’’ dedi. (Fotoğraflar: Ruşen GÜVEN)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!