GeriSeyahat İstanbul'un Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'un Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar

İstanbul'un Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar

Son yıllarda sayıları giderek artan pizzacılar hem sunum hem de lezzet açısından gelenleri tatmin etmeyi başarıyor. İşte İstanbul'un en iyi pizzacıları.

İtalyan mutfağının dünyaya mal olmuş lezzetlerinden pizza, herkesin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Kıtır hamuru, mozerella peyniri, domates sosu ve enfes kokusuyla pek çok kişinin en favori yiyeceği arasında bulunan pizza, kolay ve pratik bir atıştırmalık olduğu için de çokca tercih ediliyor. Son zamanlarda İstanbul'da açılan yeni nesil pizzacılar da lezzet ve sunum açısından birbirleriyle yarışır durumda.

İşte İstanbul'daki en gözde pizzacılar;


1. Miss Pizza - Şişhane

Cihangir ve Şişhane olmak üzere iki şubesi bulunan Miss Pizza, pizza deyince kentte ilk akla gelenlerden. 2004 yılında kapılarını açan mekan 3 kadın ortağın biraraya gelmesiyle ortaya çıkmış. Odun fırınında pişirilen enfes pizzalar adeta damak çatlatıyor. Pizza Pesto ve Calzone ve rokalı pizzaları en çok tercih edilen çeşitler arasında. Mekan her daim dolu olduğu için yer bulmak için erken gitmenizi tavsiye ederiz.

İstanbulun Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar


2. Pizza Emirgan - Emirgan

Emirgan'ın meşhur pizzacısı Pizza Emirgan, nefis manzarası ve lezzetli pizzaları ile sizi adeta Napoli'de pizza yiyormuş hissine kaptırıyor. Melanzane, Bresaola ve Pizza Carpaccio mekanın en çok tercih edilen pizzalarının başında geliyor. Pizza panna di zucca ve nutellalı pizzası ise mekanın en iddialı olduğu tatlılar arasında yer alıyor.


3. Pizzeria Trio - Cihangir

Kendinizi İtalya'da hissetmenizi sağlayacak bir pizzacı daha. İtalya'dan getirilen taş fırında pişirilen pizzalardan Napoletana, Quattro formaggi ve caprese kesinlikle denemeniz gereken çeşitler arasında yer alıyor. Romantik dekorasyonuyla sevdiklerinizle hoş vakit geçirmek ve lezzetli zaman geçirmek isteyenler için ideal.

İstanbulun Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar


4. Pizza Bar - Kadıköy

Kadıköy'ün en sevilen pizzacılarından olan Pizza bar'ın pizza ustası uzun yıllar İtalya'da çalışmış bir İtalyan. Oturup rahatça keyif yapabileceğiniz mekanda Rainbow Pizza ve Hawaii gibi çeşitleri mutlaka tatmalısınız.

İstanbulun Gerçek İtalyanları: En İyi Pizzacılar


5. 400 Derece - Topağacı

Nişantaşı civarındaki en lezzetli pizzaları bulabileceğiniz 400 derece, pizzalarının ince hamuru ve çıtır tadıyla öne çıkıyor. Ananaslı Hawaii Pizza ve elma - bademli Granny Pizza farklı pizza seçenekleri arayanlar için en ideal seçeneklerden. Pizza severlerin ve yolu Nişantaşı'na düşenlerin uğraması gereken mekanlardan biri 400 derece.

False