İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Çocuklar tehlike altında

ÜSKÜDAR

Üsküdar'dan faks gönderen bir okurumuz, Ali Fuat Cebesoy Caddesi, Esat Paşa semtinde oturduğunu belirtiyor ve evinin tam önünden bir derenin geçtiğini söylüyor. Evinin tam karşısında ise geçen yıl açılan Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu olduğunu ve evi ile okul arasında derenin geçtiğini ifade eden okurumuz bir gözlemini aktararak çocukların tehlike altında olduğunu bildiriyor.

Çocukların çoğu zaman kestirme olsun diye okulun arka bahçesinden çıktıklarını söyleyen okurumuz, her an dereye düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor ve yetkililerin önlem almasını istiyor.

Niye mühürlenmiyor?

FATİH

Fatih'ten arayan bir okurumuz, yakınlarındaki bir pide fırının hijyenik koşullara uymadığı, üstelik bu yönde rapor tutulduğu halde hala faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Sofular Mahallesi, Horhor Caddesi, No. 58, Çınar Apt.'nın zemin katındaki bu pide fırının havalandırmasının olmadığını, pislikten geçilmediğini ve ruhsatının bulunmadığını belirten okurumuz, şikayet üzerine ekiplerin geldiğini ve işletmenin sağlığa aykırı olduğu yönünde rapor yazıldığını, ancak her ne hikmetse fırının hala faaliyetini sürdürdüğünü belirtti.

Otopark mafyası

BEYOĞLU

Bir okurumuzdan aldığımız e-mail'i aktarıyoruz:

‘‘Öğretmenim. Sınırlı kazancı ile beni okutup bu noktaya getiren bir küçük esnafın oğluyum.

Beyoğlu Solakzade Sokak'taki dükkanımız küçük bir restoran olup, bulunduğu sokak her iki tarafından trafiğe beton dubalarla kapatılmış durumdadır. Hal böyle iken bu sokak akşamları bir grup tehditkar kişi tarafından dubalar yerlerinden oynatılarak otopark olarak kullanılmakta ve bizim gibi vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirip vergisini veren dükkan sahipleri mağdur edilmekteyiz. Bu kişilerin tehditleri altında dükkanlarımızı işletemez durumdayız. Sokağımız araba işgali altındadır ve işyerlerimize müşteri girememektedir. Babam vergisini, kirasını veremez ve evini geçindiremez durumdadır. Bir haksızlık olduğu, zorbalıkla kazanç temin eden ve organize çalışan birtakım kişilerin olduğu açıktır. Bu meseleyi ulaşabildiğim her türlü kuruma hayatım pahasına da olsa götürmeye son derece kararlıyım. Dürüst insanların da en az dürüst olmayanlar kadar cesur olmaları gerektiğine inanıyorum. Devletimin beni ve ailemi koruyup gözeteceğinden şüphe duymuyorum. Çünkü ben, devletim ve vatanım için memleketimin en doğusunda hayatım pahasına hizmet ettim, öğrenci yetiştirdim.’’

Yazarın Tüm Yazıları