İstanbul'u dinliyorum

Dr. Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Zamanlama sorunu

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

E-mail gönderen bir okurumuz, Boğaziçi Köprüsü girişinde yaşadıklarını şöyle dile getiriyor:

‘‘Yaşadığımız sıkıntıyı sizlere aktarmak istiyorum. Beylerbeyi, Kuzguncuk ve Bağlarbaşı istikametinden gelip, Beylerbeyi girişinden köprüye dahil olmaya çalışan yüzlerce insan bu sabah aynı sıkıntıyı yaşadı.

Yol çalışması

Her gün harcadığımız zamanın iki katı sürede köprüye dahil olablidik. Benim evden çıktığım saat olan 07.00'de durum böyleydi. Daha geç yola çıkanların yaşadıklarını düşünmek bile istemiyorum. Köprüye gelince bu işkencenin sebebini gördük. Beylerbeyi'nden gelen yan yolun köprüye bağlandığı noktadan başlayarak yol yapımına başlanmış.

Neden şimdi de, yaz aylarında değil? Bu yol çalışmaları trafiğin zaten dayanılmaz olduğu okulların açık olduğu dönem yerine, yaz aylarında yapılmaz?’

Okurumuz, aslında şu sıra İstanbul’un başka yerlerinde de yaşanan bir sorunu dile getirmiş.

Servis araçları sokağı tam gün işgal ediyor

ETİLER

Şehrimizin çeşitli semtlerinden aynı şikayeti alıyoruz: Servis araçlarının sokakları işgal etmesi... Bize Etiler'den e-mail gönderen bir okurumuzun da şikayeti bu yönde. Basın Sitesi'nde oturan okurumuz, zaten 90 dairelik bir site yüzünden yeterince yoğun bir park sorunu yaşadıklarını anlatıyor ve şöyle diyor: ‘Tüm medeni iletişim çabalarıma rağmen, GENPA A.Ş. yetkililerine, servis yetkililerine derdimi anlatamadım. Zaten 90 dairelik bir site, kocaman bir park sorunu demek. Biz bunu kel kör hallediyoruz. Fakat bu altı adet servis minibüsü sabahtan akşam 19.30'a kadar, arabalarımızı park edebileceğimiz en güvenli ve yakın sayılabilir sokağı, Ahular Sokak'ı resmen gasp etmiş durumdalar. Yetkilileri arayıp kendilerine park yeri bile önerdim (Dağlılar Sokak).’’

Okurumuzun bu konudaki çabaları sonuçsuz kalmış.

Biz de ilgililerin dikkatine sunuyoruz...

Yönetenlerin dikkatine...

Bu kavşağa polis isteniyor

ÇAMLICA

Bize e-mail gönderen bir okurumuz, ciddi trafik sorunu yaşadıkları bir kavşakla ilgili dileğini yazmış. Özellikle okullar açıldıktan sonra K. Çamlıca Caddesi, Acıbadem Caddesi ve Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nin birleştiği, (Çamlıca Bilfen İlköğretim Okulu köşesindeki) kavşağın, polis olmadığı için her sabah tıkandığını ve kaos yaşandığını söyleyen okurumuz, ilgililerin bu noktaya bir trafik polisi vermelerini semt sakinleri adına istiyor.

OKUL SERVİSLERİ SORUNU

Tarifeye tarif!

Hatırlarsanız, geçtiğimiz hafta, resmi servis ücretini yayınlamıştık. çünkü ödedikleri ücretlerin mesafeye göre çok fazla olduğunu söyleyen velilerden yoğun telefon, faks ve e-mail alıyorduk.

Tarifenin yayınlanmasından sonra velilerin şikayeti bir başka noktada yoğunlaştı. Tarifeyi gösterip, mesafeye göre fazla ücret aldıklarını söyleyen okurlarımıza servis yetkililerinin verdikleri cevap hayli ilginç: Ev ile okul mesafesini ikiyle çarpıyorlarmış. Böylece gidiş-dönüş kilometrenin arttığını ve buna göre ücret aldıklarını söylüyorlarmış.

Bir örnek mi: Çocuğu Galatasaray Lisesi'nde okuyan bir veli, 22 km'lik mesafeye 75 milyon ödüyormuş. Nedenini sorunca da kendisine 22x2 km'ye göre ücret alındığı söylenmiş.

Ayazağa Işık İlköğretim Okulu'nda çocuğu okuyan bir veli ise başka türlü dertliydi. Okul ile ev arasındaki mesafe 5-10 km kapsamında olduğu halde 48 milyon TL ödüyormuş. Bunun nedenini sorduğunda ise yetkililer ev-okul arası mesafenin değil, servisin dolaştığı tüm güzergahın mesafesinin dikkate alındığı söylenmiş!

3 km'ye 55 milyon

İÇ LEVENT

2 Ulus'ta oturan, çocuğu da İç Levent'teki bir okulda okuyan bir okurumuz, ev ile okul arasındaki mesafeyi ölçtüğünü bildirdi. Kısa yoldan 2.8 km, uzun yoldan 3 km... Buna karşılık servis ücreti olarak ödediği rakam: 55 milyon.

5-10 km'ye 60.600.000 TL

TARABYA ÜSTÜ

Çocuğu Özel Cent Koleji'nde okuyan bir okurumuz, 5-10 km'lik mesafe olan Tarabya Üstü-4. Levent arasına servis ücreti olarak 60.600.000 Tl istendiğini belirtti.

Hemen her gün trafik kazası

KOŞUYOLU

Bizi arayan bir okurumuz, Koşuyolu Park’ının olduğu yerde altı yolun birbirine bağlandığını söyleyerek bu noktada sir trafik uyarı sisteminin olmayışı yüzünden hemen hemen her gün 3-4 trafik kazası yaşandığını bildirdi. Semt sakinleri bu noktaya sinyalizasyon istiyor.

Çocuklar gibi şen....

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi tarafından Bakırköy'de yaşayan 65 yaş üstü yaşlıların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak başlatılan ‘‘Sevgi Yumağı Projesi’’ kapsamında 100 yaşlı Bakırköylü Tatilya Eğlence Merkezi'ni ziyaret ederek çocukluklarını yaşadılar.

Çevre koruma Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Sevgi Yumağı Projesi kapsamındaki yaşlılara Tatilya animasyon Grubu da gösteri sundu.

Yaşlılara gıda, yakacak, yeşil kart, maddi yardımın yanı sıra sosyal boyutlu yardımlar sürecek.

Yazarın Tüm Yazıları