İstanbul'da futbol şöleni

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda futbol şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 16:30

Şampiyonlar Ligi'nde kupanın sahibini belirleyecek, maçın başlamasına saatler kala Milan ve Liverpool taraftarlarının Atatürk Olimpiyat Stadı'na götürülmesine başlandı. Tarihi günlerinden birini daha yaşayan İstanbul'da Sultanahmet ve Taksim Meydanları çok renkli görüntülere sahne oluyor.

Haberin Devamı

TAKSİM KARNAVAL YERİ GİBİ
  
Maç saatini bekleyen FC Liverpoollu taraftarlar, Taksim Meydanı'nı karnaval yerine çevirdiler.  Karşılaşma öncesi İngiliz taraftarların toplanma yeri olan Taksim, FC Liverpoollular'ın akınına uğradı. Forma, atkı ve bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturan İngilizler, karşılaşma öncesinde zafer şarkıları söylemeyi sürdürüyorlar.

MİLANLILAR SULTANAHMET'TE

Sultanahmet'te toplanan İtalyan taraftar da takımları lehine tezahüratlarda bulunurken, bu akşam kupayı kendilerinin kazanacağınısöylüyorlar. Öğleden sonra otobüslerle stada götürülmeye başlanan taraftarlar da tıpkı rakipleri gibi doyasıya eğlendiler. İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de gezen, İstanbul Boğazı'nda tekne turlarına çıkan çok sayıda futbolsever, maç saatine kadar hoşça vakit geçirmeye çalışıyor.  İtalyan taraftarlar, eski teknik direktörleri Fatih Terim lehine de tezahüratlar yaptılar.

İNGİLİZLER BİRA BIRAKMADI

Haberin Devamı

Bu akşam Şampiyonlar Ligi Finali’nde İtalyan Milan takımıyla karşılaşacak olan İngiliz Liverpool takımı taraftarları, Avrupa yakasındaki dükkanlarda bira bırakmadı. İngilizler, sabahın erken saatlerinden itibaren bira tüketirken, Taksim Meydanı civarındaki esnaf, Avrupa yakasındaki bayilerde bira kalmadığını ve bira aradıklarını söyledi.

BİR ŞİŞE BİRA 20 YTL

Şampiyonlar Ligi Finali, İstanbul’da en çok Taksim bölgesinde yiyecek içecek satan esnafa yaradı. Sabah saatlerinden itibarin bira içmeye başlayan Liverpool taraftarları, bölgede bira bırakmadı. "Girişimci" Türk vatandaşlarının bayilerden ve farklı bölgelerden aldıkları biraları değerinin çok üstüne sattıkları görülürken, bir şişe biranın 8 YTl’ye kadar alıcı bulduğu ve İngiliz taraftarların da biraları kasa kasa aldıkları gözlendi. Meydan yakınlarında bir tekel bayii sahibi, "Şu ana kadar şişe ve kutu olmak üzere 6 bin adet bira sattım, hala da satıyorum, ancak bayilerde bira bulamıyoruz" diye konuşurken, çevredeki diğer esnaf da özellikle yiyecek-içecek konusunda normal bir günün üç katı fazla iş yaptıklarını belirtti. Bölgede bulunan lüks otel ve restaurantlarda ise bir bardak biranın 20 YTL’ye kadar alıcı bulduğu öğrenildi.

delbosque
Liverpool taraftarları içkiyi fazla kaçırınca...

Haberin Devamı

ALKOL YAVAŞ YAVAŞ KANA KARIŞIYOR

Liverpool taraftarları Taksim civarında toplanırken, Milan taraftarları ise Sultanahmet bölgesinde bir araya geldi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan bölgelerde iki takım taraftarları toplu olarak birbirleriyle hiç karşılaştırılmadı. Gittikleri her ülkede olay çıkarmalarıyla ünlü İngiliz seyircileri şu ana kadar ciddi bir olaya sebep olmazken, alınan alkolün miktarında yaşanan artışla, taraftarların artık kendileriyle özdeşleşen "pantolon indirme" eylemlerine başladıkları gözlendi. Liverpool taraftarlarının büyük bir kısmında final maçı için bilet olmadığı, maçı meydanda kurulacak dev ekranda izleyecekleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Bölge esnafı, ilerleyen saatlerde alkolün etkisinin artmasıyla olası tatsız olaylardan çekiniyor. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde en büyüğünden en küçüğüne ve en ucuzundan en pahalısına tüm kafe, lokanta ve barları tıklım tıklım dolduran Liverpool taraftarları marşlar eşliğinde eğlenmeye devam ederken bölge adeta bir karnaval yerini andırıyor.

PTT'DEN FİNAL ANISINA ÖZEL DAMGA PULU

PTT, İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları arasında bu akşam İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2004-2005 sezonu final maçı anısına özel damga uygulaması yapıyor.  09.00 ile 17.00 saatleri arasında, günün anısına uygulanacak özel damgada Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin amblemi bulunuyor.

Haberin Devamı

BAKAN ŞAHİN: AKSAMA YOK

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İtalya'nın AC Milan ile İngiltere'nin FC Liverpool takımları arasında bu akşam yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2004-2005 sezonu final maçı öncesi şu ana dek en ufak bir aksaklığın yaşanmadığını söyledi. Türk Milli Takımı'nın 17. Dünya Kupası'nda 3. olmasının Türkiye'nin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını hatırlatan Şahin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2004-2005 sezonu finalinin İstanbul'da yapılmasının da ülke tanıtımına o derece katkı sağlayacağını düşündüğünü vurguladı.
Şahin, UEFA yetkililerine, başta asbaşkan Şenes Erzik olmak üzere, eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetimine bu finalin İstanbul'da yapılması için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek, “Şu ana kadar en ufak bir aksaklık yok. Sanıyorum sorunsuz olarak bu akşam finali gerçekleştireceğiz. Her gelen İstanbul'dan, dolayısıyla Türkiye'den memnun olarak ayrılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!