İstanbul'da Figo rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Figo rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 14:24

Portekizli dünyaca ünlü eski futbolcu Luis Figo, Türkiye Ligi'nin çok kaliteli olduğunu belirterek, özellikle bireysel yetenekli oyuncuların çok fazla bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İtalya'nın Inter Kulübü'nün yaz kampına gidecek yetenekli çocukları seçmek için İstanbul'da bulunan Figo, Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nde Multi Development Türkiye Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hulusi Belgü, Multi Development Türkiye Genel Müdürü Luis Pereira ve Dream Football Koordinatörü Joao Guerra ile birlikte düzenlediği basın toplantısında projeyle ilgili bilgi verdi.

Aynı zamanda Inter Kulübü'nün Avrupa operasyonları elçisi görevini yürüten Figo, Türk takımlarının büyük işler başardığını ifade ederek, “Türkiye Ligi oldukça kaliteli bir lig. Bireysel yetenekli oyuncuların çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Avrupa kupalarında Türkiye Ligi'nden birçok takımla karşılaşma fırsatı buldum. Türkiye'deki ekipler büyük işler başarıyorlar, çünkü yetenekli oyunculara sahipler. Dünya futbolunda oldukça önemli bir yere sahip olduklarını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'deki takımlar ile oyuncuların şartlarını ülkesi Portekiz'e benzettiğini anlatan Luis Figo, “Bizim de milli takımımızda bireysel yetenekleri üst düzey oyuncular var. Aynı şekilde Türkiye'de de bu tarz oyuncular olduğunu söyleyebiliriz. Atletico Madrid'de bir oyuncunuz var, Arda Turan. En beğendiğim Türk oyuncu o” ifadelerini kullandı.

“INTER-TRABZONSPOR MAÇININ SONUCU BENİ ŞAŞIRTTI”

Luis Figo, Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Inter karşısında aldığı galibiyete şaşırdığını ifade etti.

Inter ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın çok zor olduğunu anlatan efsane futbolcu, şunları kaydetti:

“Öncellikle maçın sonucu beni şaşırttı diyebilirim. Ama bu da futbolun bir gerçeği. Gerçekten büyük ve zor bir maçtı. Trabzonspor yapması gerekeni yaptı. Maç içinde biz elimize geçen fırsatlardan faydalanamadığımız için Trabzonspor da yakaladığı pozisyonu değerlendirince kazanmış oldu. Ama önemli olan bizim sahada göstermiş olduğumuz mücadeleydi.”

Inter'de teknik direktör Gasperini'nin görevine son verilmesiyle ilgili bir soruyu, Figo, “Siz de takdir edersiniz ki futboldaki kararlar hiçbir zaman bir maçın skoruna göre verilmez. Trabzonspor maçı yüzünden oldu diyemem ama kötü sonuçların ardından alınan bir karar bu. Tabi kötü sonuçlardan biri de Trabzonspor maçıydı” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEKİ PORTEKİZLİ FUTBOLCULAR

Luis Figo, Türkiye Ligi'nde oynayan Portekizli futbolcuların çok kaliteli olduklarını dile getirerek, “Türk maçlarını canlı izleme şansımız yok. Gazetelerden ve internet üzerinden Portekizli futbolcuları takip ediyorum. Çok kaliteli oyuncular olduklarından dolayı takımlarına da büyük katkı sağlamalarını bekliyorum. Ama onların sadece performanslarını takip edebiliyorum” dedi.

İspanya'da forma giyen Türk futbolcuların çok iyi takımlarda oynadıklarını anlatan Figo, “Onlar için çok büyük tecrübe oluyor yaşadıkları bu süreç. Kesinlikle çok kaliteli oyuncular olduklarını düşünüyorum. Takımlarına katkı sağlarken, kendilerinin de önemli gelişim sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MESSİ Mİ, RONALDO MU?

Bir basın mensubunun, “Messi mi daha iyi, Ronaldo mu?” şeklindeki soruna Luis Figo, “Öncellikle karakterleri farklı iki oyuncudan bahsediyoruz. Bu nedenle kıyaslamak oldukça zor. Ama ikisi de dünyanın en önemli iki oyuncusu. O nedenle onları kıyaslamak büyük saygısızlık olur. Onları keyifle izlemek yerine böyle bir kıyaslamanın içinde olmak istemem” değerlendirmesinde bulundu.

PROJE

Luis Figo'nun Forum Alışveriş Merkezleri ile birlikte “Luis Figo seni seçsin, hayallerin gerçek olsun” projesi kapsamında Türkiye'deki 10 Forum Alışveriş Merkezi'de yapılacak seçmeler sonucunda 8-16 yaş arasındaki 10 çocuk Inter'in yaz kampına götürülecek.

Haberin Devamı

2012 yılının şubat ayına kadar sürecek seçmeler sonucunda başarılı bulunan 10 çocuk Forum İstanbul'da düzenlenecek gösteri maçında Luis Figo ile bir araya gelecek.

Luis Figo, projenin Türkiye'deki çokçuklar için önemli olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'deki çocukların da bir gün futbol oynayarak kendilerini gösterme hayalleri vardır. Gelişen teknoloji ile birlikte uygulayacağımız dijital platformlar sayesinde bu hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulacaklar. Bu platformlarla onların videolarını internet üzerinden yayınlayarak, yeteneklerini daha fazla insanın görmesini sağlayacak bir proje. Kendilerini gösterme ve geliştirme imkanı bulurlarsa, dünyanın ya da Türkiye'nin büyük kulüplerinde antrenman yapma ve maça çıkma fırsatını şimdiden onlara sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Projeyle, çocuklar ile kulüplerin kar edeceğini anlatan Figo, “Burada biz değil, kulüpler ve çocuklar büyük kar sağlayacak. Tamamen kulüplere ve çocuklara yönelik bir çalışma. Bizimle işbirliği yapmak isteyen bütün Türk kulüplerine çağrıda bulunuyoruz. Bizimle işbirliği yapmak istiyorlarsa biz onlara her türlü scout çalışması yapabiliriz” diye konuştu.

Hulusi Belgü de, sosyal sorumluluk çerçevesinde Luis Figo ile böyle bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!