İstanbul Üniversitesi'nden HKÜ'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesinden HKÜye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 15:14

İstanbul Üniversitesi'nden HKÜ'ye ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- İSTANBUL Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve ekibi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, eğitim alanında geleceğe yönelik yapılacak projeler ve çeşitli konularda fikir alışverişleri yapıldı.

Rektör Yılmaz, Rektör Ak’a HKÜ kampüsünü gezdirerek üniversite ile ilgili bilgiler verdi. Rektör Yılmaz, HKÜ’nün her geçen gün daha da büyüyerek geliştiğini anlattı. Fakülte ve yüksekokullar başta olmak üzere HKÜ kampüsünü misafirlerine gezdiren Rektör Yılmaz, yeni hukuk fakültesi binası, kurmaca mahkeme salonu, stüdyolar, kongre ve kültür merkezi gibi birçok yer hakkında gezi esnasında bilgiler verdi.

Rektör Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"HKÜ olarak 5 Fakülte 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu toplamda 24 bölümümüz var. 2015 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Türkiye’nin hemen her ilinden ve 22 farklı ülkeden öğrenciler, üniversitemizi tercih etti. Bu bize bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda olduğumuzu göstermektedir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi fiziki ve beşeri altyapısını tamamlayan, stratejik hedeflerini belirleyen, marka kentin marka üniversitesi olarak yayın, AR-GE çalışmaları ve patent üretmeye başlayan ve çalışmalarını devamlı arttıran bir üniversite olarak yoluna devam edecektir."

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Gaziantep çok güzel ve gelişmiş bir şehir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise bu şehre yakışır bir üniversite ve çok güzel bir atmosferi var. Rektör Tamer Yılmaz üniversite ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Ayrıca kampüse bizlere gezdirdi. Biz hem üniversitenin yapısını, hem de kampüsünü çok beğendik. İlerleyen günlerde her iki üniversite olarak, ortak çeşitli çalışmalar yürüteceğiz. Böylece her iki üniversite arasında karşılıklı işbirliği çalışmaları ve projeler yürütülecek" diye konuştu.

Gezi sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren rektörler, birbirlerine karşılıklı hediye ve plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!