İstanbul Cup'ta büyük heyecan

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Cupta büyük heyecan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 00:00

Sony Ericsson WTA Tour Bayanlar Tenis Şampiyonları kapsamında dünya çapında düzenlenen 52 turnuvadan biri olan SE WTA ISTANBUL CUP 2009, dünyanın en prestijli spor platformunda bu yıl 5.kez yer alarak bu yıl25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında ENKA ARENA'da gerçekleştirilecek..

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen bayan tenisçilerinin yarıştığı SE WTA İstanbul Cup, bu yıl da Türk ve dünya sporunda gündem oluşturacak yıldız tenisçilerle sporseverlerin karşısında olacak.

Her geçen yıl, Türkiye'yi dünyada tenisle ilgili sayılı ülkeler arasına sokarak, dünyanın en çok ilgi gören tenis organizasyonlarından biri yolunda ilerleyerek ülke tanıtımına da katkıda bulunan turnuva, öncesinde ve sırasında düzenlenen özel etkinliklerle tenis dünyasının tüm dikkatini İstanbul’a çekmeyi başardı.

“Türkiye’nin modern ve prestijli yüzünü tüm dünyaya göstererek, tarihsel ve kültürel değerlerimizle, dünyanın en önemli organizasyonlarının yapıldığı bu platformda, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” misyonuyla hareket eden İstanbul Cup’ın vizyonu ise;

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli tenisçilerinin katılmak için mücadele ettikleri bir organizasyon.
Dünya şampiyonları ile Türk tenisçilerinin bir araya gelmesi.
Uluslararası standartlarda tenis tesislerinin kazanımı.
Başarılı Türk tenisçilerinin yetiştirilmesi ve bu tenisçilerin dünya klasmanlarında yer alması.
Turnuvanın tüm dünyada ilgiyle izlenmesi.

İSTANBUL CUP 2005

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2005’te hem Türkiye hem de dünya çapında büyük bir ilgiyi İstanbul’a çekerek Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Bu turnuvayla ilk defa bir Türk kenti uluslararası profesyonel bir tenis organizasyonuna ev sahipliği yapmış oldu.

Turnuvanın şampiyonu Venus Williams'ın Türk tenisçi İpek Şenoğlu ile Boğaziçi Köprüsü'nde gerçekleştirdiği kıtalararası maç, iki kıta arasında oynanan ilk tenis maçı olarak dünya spor tarihinde yerini aldı. “Kıtalararası Tenis Maçı” tüm dünyada aynı gün haber bültenlerinde yayınlandı. Bu ilginç olay, tenis dünyasının dikkatini çekmesinin yanı sıra, Türkiye’nin tanıtımı açısından da bir ilk’in gerçekleşmesini sağladı. “Kıtalararası Tenis Maçı”, dünyanın en önemli tenis dergilerinden biri olan “Tennis Magazine” özel sayısında, 2005 yılının en önemli olayları arasında gösterildi.

Turnuva görüntüleri, CNN TÜRK ve Kanal D televizyonlarında toplam 21 saat canlı, 25 saat banttan yayınlandı. Böylece Türk spor tarihinde bir yayın rekoru kırıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL CUP 2006

2006 yılında 2.’si düzenlenen İstanbul Cup, Türk spor tarihine ilk’leri kazandırmaya devam etti. Turnuva öncesi gerçekleştirilen etkinlikler, gerek medyada gerekse spor kamuoyunda bütün dikkatleri İstanbul Cup’a çekti. Kız Kulesi’nde “Kızlar Maçı” ve Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Hülya Avşar’ın “Salda Tenis Maçı” etkinlikleri, ulusal ve uluslararası medyada büyük yankı uyandırdı.

Gördüğü yoğun ilgi sonucunda Istanbul Cup medyada çıkan haberlerle gündemi değiştirdi. Maçların televizyonda canlı yayınlanmasına rağmen 21 bin kişinin turnuva alanına gelmesiyle tenis turnuvası izleyici sayısında rekor kırıldı. 2005’te de seyirci rekoru kırmış olan İstanbul Cup’ın 2006’da seyirci sayısındaki artış %33 oldu.

Haberin Devamı

Turnuva boyunca toplam 34 saat canlı yayın gerçekleştirildi. Turnuva öncesi ve sonrası ile birlikte toplam 45 saati bulan yayın süresiyle televizyon yayıncılığında da yeni bir rekora imza atıldı. İstanbul Cup ile yazılı basın, ilk defa bir tenis turnuvasını baştan sona büyük bir ilgiyle takip etti.

Görsel ve yazılı basındaki bu yayınların reklam karşılığı 7.5 milyon doları aştı.

İstanbul Cup, ulusal basının yanı sıra Reuters, AP gibi uluslararası haber ajanslarına mensup yaklaşık 140 basın mensubu tarafından izlendi.

Turnuvada 65 top toplayıcı, 60 hakem, 20 saha görevlisi, 250 gönüllü, 40 yönetici, 4 WTA yöneticisi olmak üzere toplam 429 kişilik bir ekip görev aldı. Bu rakam turnuva alanındaki güvenlik dahil diğer görevlilerle 600 kişiyi bulmaktaydı.

Haberin Devamı

İSTANBUL CUP 2007      

2006 başlatılan slogan ve konsept kapsamında, turnuvayı üç kez kazanacak olan sporcuya verilecek “Altın Raket” nedeniyle, turnuva, 2007 yılında da "İstanbul Cup Sultanını Arıyor" sloganı ile Türk ve dünya tenis severlerinin karşısına çıktı. Bağlantılı olarak, Topkapı Sarayı’nda yapılan açılış seremonisi sırasında  Maria Sharapova, Elena Dementieva ve Venüs Willams’ın “Harem Dairesi görüntüleri”  CNN, Reuters, AP ve AA aracılığı ile tüm dünya basınında yer aldı ve CNN Turk tarafından canlı yayınlandı.

ünlü Rus raket Elena Demetieva’nın şampiyonluğu ile sonuçlanan ve star tenis oyuncularından Rus Maria Sharapova, ABD’li Venus Williams, İsviçreli Patty Schnyder gibi yıldızlarla tüm dünya spor basınının  ilgisini çeken turnuvada ayrıca, İran asıllı Fransız oyuncu Arevane Rezai’nin Willams ve Sharapova gibi devleri eleyerek finale çıkması sağlayan başarısı ile de hatırlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Cup, ulusal basının yanı sıra Reuters, AP gibi uluslararası haber ajanslarına mensup 400’e yakın yerli ve yabancı spor editörleri ile foto muhabirleri tarafından tekip edildi. Böylece, İstanbul Cup 2007, ulusal ve uluslar arası medyada alınan coverage ile, en başarılı yıl oldu. Sadece spor sayfalarında değil, aktüel haberlerde de yer bulan turnuva, gördüğü yoğun ilgi ile gündemi değiştirdi.

Resmi TV yayın sponsoru CNN Turk ve Kanal D’den canlı yayınlanan maçlara rağmen 24.000 seyirci ile yeni bir rekora ulaşıldı. İstanbul Cup 2007, ESPN kanalıyla Asya’ya, CNBC-E kanalıyla da tüm dünyaya ulaştı.

Turnuva boyunca TV’de tenis yayınları rekoru kırıldı ve 13 canlı maç, 13 banttan yayın maç yayını ile özel röportajlar ve aktivitelerden haberler ekrana taşındı. Yeni bir rekorla toplam 58 saat canlı yayın gerçekleştirildi.

Günlük, haftalık ve aylık yayın organlarından oluşan çerçevede İstanbul Cup 2007 ;Yazılı basında gün başına ortalama 4 haber ile toplamda 537 adet habere, Görsel basında ise, canlı yayınlar haricinde, toplam 23 TV kanalında 42 saat 20 saniye TV haberi ile yer alırken, 252 adet web portal haberine ulaştı.

Görsel ve yazılı basındaki bu yayınların reklam karşılığı 15 milyon doları aştı.

Turnuvada 30 top toplayıcı, 60 hakem, 25 saha görevlisi, 70 gönüllü, 10 yönetici, 4 WTA yöneticisi olmak üzere toplam 199 kişilik bir ekip görev aldı. Bu rakam turnuva alanındaki güvenlik dahil diğer görevlilerle 620 kişiyi geçti.

İSTANBUL CUP 2008

Sony Ericsson WTA Tour Bayanlar Tenis Şampiyonları kapsamında dünya çapında düzenlenen 50 turnuvadan biri olan Sony Ericsson WTA Tour İSTANBUL CUP 2008, dünyanın en prestijli spor platformunda bu yıl 4. kez yer alarak tenis dünyasının prestijini modern bir anlayışla ülkemize kazandıran Garanti Koza’nın kuruculuğunda; bu yıl Vitra, Spor Toto ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 17-24 Mayıs tarihlerinde Tekstilkent Tenis Arena’da gerçekleştirildi.

Cemiyet hayatından tanınmış simalarla her yaştan kesimden tenisseverin localarda yerlerini almak için beklediği turnuva, bu yıl da Türk ve dünya sporunda gündem oluşturacak yıldız tenisçilerle sporseverlerin karşısına çıktı. 2005’den bu yana ulusal ve uluslararası medya ve spor kamuoyunda geniş yankılar uyandıran Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup,  2008  yılında da tüm dünya tenis camiasının dikkatini İstanbul’da toplamayı başardı. İstanbul Cup, Türkiye'yi dünyada tenisle ilgili sayılı ülkeler arasına sokarak, bu yıl da turnuvaya katılan star isimlerle de dünyanın en çok ilgi gören tenis organizasyonlarından biri haline geldi.

Her yıl olduğu gibi, Istanbul’un önemli bir tarihi mekanında gerçekleştirilen Açılış Seremonisi, bu yıl Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe’de gerçekleştirildi. Star tenisçilerin Dolmabahçe Sarayı içinde özel seçilen mekanlarda fotoğraflanması ile başlayan geceye TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ergun Turan , Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova da katıldılar.

17-18 Mayıs tarihleri arasında ön eleme maçları ile başlayan olan 4. Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2008’nin tekler ve çiftler ana tablo maçları 19-24 Mayıs tarihlerinde Tekstilkent Arena’da yapıldı. Turnuva boyunca, Tenis Arena etrafına kurulan sponsor ve katılımcı markaların standlarında, star tenisçiler ve seyircilerin katılımı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, Minik Kızlar Istanbul Cup Tenis Turnuvası ile eski Davis Cup oyuncuların bir araya getirildiği özel seremoni de, bu yılın unutulmazları arasına girdi.

Turnuva geçen yılın tekler şampiyonu, dünya klasmanında 7. sırada yer alan Rus Elena Dementieva, 15. sıradaki geçen yılın çiftler şampiyonu Polonyalı Agnieszka Radwanska ve İstanbul Cup’a ilk kez katılan 25.sıradaki Rus Nadia Petrova gibi star tenisçilerin katılımıyla renkli karşılaşmalara sahne olurken, turnuvanın tekler finali geçen yılın tekler şampiyonu Elena Dementieva ile geçen yılın çiftler şampiyonu Agnieska Radwanska arasında oynandı. Final maçındaki ezici oyunuyla Radwanska, Rus Elena Dementieva’ yı çok net bir skorla 2 – 0 yendi ve geçen yılın çiftler şampiyonluğuna bu yıl da tekler şampiyonluğunu ekleyerek, hem Istanbul Cup 2008 Sultanı ünvanını aldı, hem de 31.000 USD lik para ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl başlatılan yeni bir uygulama ile, şampiyon tenisçi Radwanska’nın adı, özel yapılan bir plaket ile, bu yılın ana sponsorlarından Vitra tarafından yaptırılan mozaik dev Istanbul Cup Kupası’nın kaidesine final sonrasında düzenlenen törenle çakıldı.

Çiftlerde ise şampiyonluğu Jill Craybas (ABD)-Olga Govortsova (B.RUS) kazandı.

Final maçında 3 numaralı seri başı Craybas-Govortsova çifti, çeyrek finalde İpek Şenoğlu/Mervana Salkiç çiftini eleyen Marina Erakovic (Y.ZELANDA)-Polona Hercog (SLOVENYA) çiftiyle karşılaştı. 1 saat süren final randevusunun setlerini 6-1 ve 6-2’lik skorlarla alan Craybas-Govortsova çifti korttan 2-0 galip ayrıldı.

Çiftler şampiyonluğu Craybas-Govortsova çiftine 9.150 dolar ve 140 sıralama puanı kazandırırken, finalin mağlupleri 4.900 dolar ve 100 puanla İstanbul Cup maceralarını noktaladılar

İSTANBUL CUP 2009

Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 27 Temmuz – 02 Ağustos 2009 tarihinde ve bundan sonraki yıllarda ENKA Arena’da gerçekleştirilecektir. CNN Türk’ten 18:00-20:00 , D Spor’dan 13:00-20:00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacaktır.

SONY ERICSSON WTA TOUR

35 ülkede 50 turnuva,
toplam 60 milyon USD ödül,
dünyanın tek profesyonel bayan tenis turnuvası

Sony Ericsson WTA Tour, 1960’lı yılların sonunda yaşanan “feminist” kadın hareketinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Billie Jean King ve arkadaşlarının başlattığı bu büyük prestijli tenis turu, 1973 yılında Wimbledon’da “Sony Ericsson WTA Tour” adını ve bugünkü statüsünü kazandı. Kurulduğu günden bu yana dünya tenis tarihine ismini yazdıran organizasyon; Christ Evert,
Martina Navratilova, Steffi Graf, Aranxtha Sanchez Vicario, Monica Seles, Martina Hingis, Venüs & Selena Williams ve Maria Sharapova gibi şampiyonlar yarattı. Tenis maçlarına seyir zevki kadar estetikle de zevk katan bayan tenisi, yükselen başarı grafiğiyle erkek tenisinin yanı sıra diğer spor dallarının da bir adım önüne geçti.

Sony Ericcson WTA Tour, bugün 75 ülkeden yaklaşık 1400 tenisçinin katılımıyla; 35 ülkede düzenlenen toplam 63 turnuvada 60 milyon USD para ödülüyle dünya çapında 4 milyondan fazla izleyiciye sahip bir organizasyon.

SONY ERICSSON CHAMPIONSHIPS

2011-2013 yılları arasında İstanbul’da yapılması kararlaştırılan Sony Ericsson WTA Tour Şampiyonası, 4.5 milyon dolarlık rekor bir ödüle imza atıyor.

Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olması nedeniyle İstanbul’un 2011-2013 Sony Ericsson Şampiyonası için harika bir ev sahibi olacağı düşünülüyor. İstanbul Cup’ın başarısının da tenisin gördüğü ilginin farkına varıldığına, sezon şampiyonasıyla birlikte dünyanın en iyi oyuncularının İstanbul’a getirilmesinin bu bölgede tenis adına çok daha büyük gelişmelere olanak sağlayacağına inanılıyor.

İstanbul’da düzenlenecek olan 2011-2013 Sony Ericsson WTA Tour Şampiyonası’nın, dünya standartlarına uygun 10.000 kişilik yepyeni bir tesiste gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Dünyanın en iyi 8 tekler oyuncusunu ve en iyi 4 çiftler takımını bir araya getiren Sony Ericsson Şampiyonası, 1972’den bu yana yıl sonu şampiyonası olarak, Dünya profesyonel bayanlar tenisinin en büyük ve önemli geleneklerinden biri olmuştur. Uzun yıllar New York’ta yapılan turnuva zaman zaman Münih ve Los Angeles’a taşınmış ve son yıllarda turun yeni marketlere açılma ve bunları geliştirme stratejisinin bir parçası olarak değişik şehirlere verilmesi hedeflenmiştir. Son üç yıldır Madrid’te çok başarılı bir şekilde düzenlenen turnuva 2008’den itibaren Katar’ın Doha şehrine, 2011’de de İstanbul’a gelecek.

Logo, Kupa ve Raketin Açıklaması

Avrupa ile Asya’yı buluşturan bir şehir İstanbul...

Dünyanın star raketlerini buluşturan büyük organizasyon Sony Ericcson WTA Tour İstanbul Cup. Sahadaki rekabette izleyenlerin gözlerini bir an olsun üzerinden ayırmadıkları tenis topunun çizgileri aslında İstanbul’un iki yakasını yansıtıyor. İşte bu anlamlı kesişme İstanbul Cup’ın logosunda yerini buluyor.
Uluslararası çapta bir organizasyon ve profesyonel tenisin adresi için bu yıl da tenis toplarının üzerine bakmak yeterli. Çizgiler İstanbul’u gösteriyor...

İstanbul Lalesi, tüm lale türleri arasında en dikkat çekici olanıdır ve formu itibariyle alışılmış lalelerden alabildiğine farklıdır. Hançeri sivri yapraklı, badem şeklinde çiçekleri olan İstanbul Lalesi’nin bir zamanlar 1588 türü olduğu söylenir.
Yaklaşık 150 yıl öncesinin İstanbul’unda özenle yetiştirilen ve Türk kültürünün en temel sembolü haline gelen bu güzel çiçeğimiz, neredeyse 3 kuşaktır yeryüzünde yok.

Ve bugün İstanbul Lalesi tüm ihtişamıyla İstanbul Cup kupasında hayat buluyor. 150 yıl önce yitirilen bu güzellik, İstanbul Cup’ta yeniden gün ışığına çıkıyor. İstanbul Lalesi, dünyanın en başarılı tenisçilerinin elinde dünyaya yeniden merhaba diyor….

Tarihimizi ve kültürümüzü sembolleştirmek amacıyla sultanlara yakışır bir tenis raketi hazırlandı. “İstanbul Sultanını Arıyor“ konseptli turnuvanın özel ödülü olan, tamamı altın ve pırlantalarla süslü “Türk'ün Raketi“ TUT Ajans tasarımcıları  tarafından tasarlandı. 21 Mayıs 2007 Pazartesi günü, Topkapı Sarayı'nda yapılan basın toplantısında Sharapova tarafından prototipinin tanıtıldığı  pırlantalı altın raket; yaklaşık 3000 (üçbin) gr civarında 14 ayar altın ve raketin üzeri yaklaşık 30 (Otuz) karat pırlanta ile süslü... Değerinin 250.000.$'ın üzerinde olan raketin sergilendiği kaidede Topkapı Sarayı'nın silueti de özel bir teknikle resmediliyor.

İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda üç kez 1. olan tenisçinin evine götüreceği raketin kimin olacağı şimdiden merak konusu...

İstanbul Cup 2008 de, turnuvayı üç kez kazanacak olan sporcuya verilen “Altın Raket” nedeniyle, "İstanbul Cup Sultanını Arıyor" sloganı ile Türk ve dünya tenis severlerinin karşısına çıkacak.

Sporun Yükselen Değeri Tenis

Elit bir çevrenin sporu
olmaktan kitlesel bağımlılığa...

Dünya çapında en uzun canlı yayın süresine sahip olan tenis, insanların en çok izlediği spor sıralamasında ikinci sıraya oturmuş bulunuyor. Her tür spor dalına yer veren Eurosport, toplam yayın süresi göz önüne alındığında aslan payını tenise vermiş durumda. Eurosport’un internet sitesinde yer alan bir ankette tenisseverlerin %48.72’si ATP, %51.28’i de WTA maçlarını takip ettikleri belirtilmiş. Eurosport araştırmasının sonuçlarına göre televizyon izleyicisi için WTA oldukça çekici bir seçenek.

Dünyada hızla yayılmakta olan tenis bağımlılığı İstanbul Cup’ın ardından Türkiye’yi de sardı. Yakın zamana kadar yalnızca belli bir kesimin sporu olan
tenis, İstanbul Cup’ın ardından oluşan ilgiyle kluplerde yeni bir heyecan ve hareketlenme süreci yarattı. Toplumun geneline yayılan bu heyecan, Türkiye genelinde kort sayısının artması, buna paralel olarak medya ve sponsorların ilgisi sonucunda da tenisin en çok takip edilen spor dallarından biri haline gelmesini sağladı. Tenisçilerimizin uluslararası alanda başarıları da ülke imajı ve tanıtımı açısından devletin spor politikalarında tenise öncelik tanımasını sağlıyor.

Bir çok ülkede futboldan sonra en çok yatırım yapılan spor dalı olan tenis, bu özelliğini toplumun satın alma gücü en yüksek kitlesi tarafından aktif olarak oynanmasından alıyor. Her yıl 20 milyar dolara yakın yatırımın söz konusu olduğu sporun en önemli kozu, izleyicilerin saatler süren karşılaşmalarda “permission marketing” ortamında markalar ve mesajları ile daha uzun süre karşı karşıya kalması. Tenisçinin raketinin modelinden kıyafetine, havlu ve top toplayıcıların kıyafetlerindeki logoya kadar birçok mecrada yer alan sponsor markalar, izleyicinin zihnine kazınacak kadar dikkat çekiyor.

Starlarıyla, estetiğiyle ve prestijiyle yüksek tanıtım gücüne sahip olan tenis, oyuncuları ve kaliteli kitlesiyle günümüze kadar taşıdığı güçlü imajı sayesinde, sponsorlarına hem sosyal hem de prestij anlamında artı değer katıyor.

Basında İstanbul Cup

Istanbul Cup 2007 haberleri 2007 Ocak ayı sonundan bu yana toplamda,

50 günlük mecra,
18 aylık mecra
30 haftalık mecra (haftalık dergiler, haftasonu ekleri, özel ekler)
10 farklı web portal sitesi
29 farklı TV kanalı genelinde yer almıştır.
Toplam 537 adet yazılı basın haberi (20.01-20.06 tarihleri arasında, ortalama 140 günden hesaplanırsa gün başına 4 haber)
Toplam 42 saat 20 saniye TV haberi ( Canlı yayın ve genel yayın hakkı bulunan CNN Turk ve Kanal D yayınları haricinde diğer 23 TV kanalında 01.05-01.06.07 tarihleri arasında, tekrarlar dahil edilmemiştir.)
Toplam 252 adet web portal haberi ( Nisan-Mayıs 2007 arasında geriye dönük arşiv taraması sonucunda)
medya coverage'ı bulunmaktadır.
Yazılı basındaki toplam 537 adet haberimizin 308 adedi genel haber kapsamına girmektedir.
Haber, haber-yorum, pazarlama, magazin, aktüalite, gençlik, kadın, kültür-sanat, mizah, teknoloji
Diğer 154 haber spor basınında yer alan haberlerdir.

50 günlük mecra,
18 aylık mecra ( Aylıkların taraması devam etmektedir)
30 haftalık mecra (haftalık dergiler, haftasonu ekleri, özel ekler)
10 farklı web portal sitesi
29 farklı TV kanalı

Toplam 537 adet yazılı basın haberi (20.01-20.06 tarihleri arasında, ortalama 140 günden hesaplanırsa gün başına 4 haber)
Toplam 42 saat 20 saniye TV haberi ( Canlı yayın ve genel yayın hakkı bulunan CNN Turk ve Kanal D yayınları haricinde diğer 23 TV kanalında 01.05-01.06.07 tarihleri arasında, tekrarlar dahil edilmemiştir.)
Toplam 252 adet web portal haberi ( Nisan-Mayıs 2007 arasında geriye dönük arşiv taraması sonucunda)

Toplamda elde edilen 279.726.250 okur sayılık tiraj şu şekilde hesaplanmaktadır;
Günlük yayınların toplam tirajı x 3
Haftalık yayınların toplam tirajı x 4
Aylık yayınların toplam tirajı x 5

Bu hesaplama günlük yayınları ort. 3 kişinin, haftalık yayınları ort. 4 kişinin, aylık yayınları ise ort. 5 kişinin okuduğu öngörülerek yapılmıştır.

Yazılı basındaki toplam 537 adet haberimizin 308 adedi genel haber kapsamına girmektedir.
haber, haber-yorum, pazarlama, magazin, aktüalite, gençlik, kadın, kültür-sanat, mizah, teknoloji
Diğer 154 haber spor basınında yer alan haberleridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!