İstanbul BB. deplasmanda güldü

Güncelleme Tarihi:

İstanbul BB. deplasmanda güldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2013 22:20

PTT 1. Lig'in ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Samsunspor'u 1-0 yendi.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'in ilk haftasında Samsunspor, sahasında konuk ettiği İstanbul BB.Spor'a uzatma dakikalarında Vısca'nın ayağından yediği golle 1-0 mağlup oldu. Yeni sezonun ilk karşılaşması olmasına rağmen tribünler dolmadı. Karşılaşmayı yaklaşık 5 bin taraftar izledi.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen (7), Mehmet Şahan Yılmaz (7),Birol Güldane (7)
SAMSUNSPOR: Soner (7) - Murat (6), Cemil (5), Fatih (5), Şaban (5),Musa Aydın (7)(Dk.88 Doğan ), Turgay (5), Erdem (6), Musa Sinan (5)(Dk.80 Canberk ), Ekigho (5), Umar (5)
İSTANBUL BB.SPOR: Oğuzhan (6) - Can (6), Orhan Ak()(Dk.7 Gençer 6), Alparslan (6), Rızvan (6), Mahmut (5)(Dk.68 Alaattin ), Visca (7), Zeki (6), Doka (7)(Dk.78 Tom 3), Ömer Can (7), Mehmet (5)
GOLLER: Dk.90+2 Vısca (İstanbul BB.Spor)
SARI KART: Dk.29 Murat, Dk.33 Fatih (samsunspor) - Dk.23 Mahmut (İstanbul BB.Spor)

İLK YARI: Karşılaşmasının 5'inci dakikasında ikili mücadale sakatlanan Orhan Ak, daha sonra mücadeleye devam edemedi. Bu oyuncunun yerine 7'inci dakikada Gençer oyuna dahil oldu. 9'uncu dakikada sağdan yapılan ortaya Ekigho'nun kafa vuruşu kalecide kaldı. 11'inci dakikada Doka'nın uzaktan attığı şut üst direkten dönüp kaleciye çarptı. Meşin yuvarlak az farkla kornere çıktı. 14'üncü dakikada kazanılan serbest vuruşu Doka kullandı. Kaleci Soner topu kornere çeldi. 23'üncü dakikada havanın sıcak ve nemli olması nedeniyle su molası verildi. 31'inci dakikada defansın uzaklaştırmak istediği topa Umar çok sert vurdu. Top üstten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti

İKİNCİ YARI: 47'inci dakikada Ömercan yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Kaliceden dönen topu defans uzaklaştırdı. 49'uncu dakikada Cısca çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Soner topu kornere çeldi. 65'inci dakikada Doka'ın şutu kalecide kaldı. 66'ıncı dakikada ikinci kez su molası verildi. 77'inci dakikada Ömercan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top kaleci Soner'den döndü. 85'inci dakikada defansın arkasına atılan topla hareketlenen Ekigho kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleciden döndü. 90'ıncı dakikada Erdem'in ceza sahası dışından çektiği sert şut az farkla auta gitti. 90+2 dakikada Alaattin ceza sahası içine yaptığı ortaya Vısca dokundu ve dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşma İstanbul BB.Spor 1-0 kazandı.

Kalpar: "Samsun adına talihsiz bir mağlubiyet, İstanbul adına şanslı bir galibiyet"

Haberin Devamı

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 1-0 kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına ilişkin, "Samsun adına talihsiz bir mağlubiyet, İstanbul adına şanslı bir galibiyet" dedi. Kalpar maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, lige galibiyetle başlamak istediklerini ancak son dakika golü ile mağlup olduklarını söyledi. Maç öncesi hedeflerinin 3 puan olduğunu belirten Kalpar, "Çok iyi mücadele ettik. Gerçekten talihsiz bir mağlubiyet ve telafisi olmayan bir mağlubiyet. Maç biterken gol yedik. Yapılan bu mücadeleye ve oyuna yakıştığını söyleyemem. Özellikle yaptıkları mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Pozisyon verdik, pozisyon da bulduk, daha önceden gol yiyebilirdik, gol de atabilirdik. Samsun adına talihsiz bir mağlubiyet, İstanbul adına şanslı bir galibiyet. Bu takım çok başarı elde edebilecek bir kapasiteye sahip. İki takım da kazanabilirdi. Ama İstanbul kazandı. Ancak böyle oynayan takımımız eninde sonunda kazanacaktır" diye konuştu.

Arslan: "Maçın son dakikasında da olsa kazandığımız için mutluyum"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise iki takım için de zor bir mücadele olduğunu kaydetti. Samsunspor'un dersine iyi çalıştığını ifade eden Arslan, "Bizi iyi analiz etmiş. Kendi gücünü kontrol ederek oynadı. Arkaya adam kaçırarak bizim hata yapmamızı bekledi. Taraftarının da desteğiyle maça ortak oldu. Maçın 85. dakikasında çok tehlikeli 2 kontratak yedik. Sonrasında maçın son dakikasında da olsa kazandığımız için mutluyum. Çünkü çok önemli bir deplasman galibiyeti. 88. dakikadan sonra maçı kaybedeceğimi düşünmüştüm. Çünkü biz kontrolü kaybettik, maç riske girmişti" değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!