İstanbul’a yıldız yağacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a yıldız yağacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aralarında Brezilyalı Dunga, İtalyan Bergomi, Hırvat Prosinecki'nin de bulunduğu dünyaca ünlü futbolcular, Türkiye Karması-Dünya Karması maçında oynamak için bugün İstanbul'a gelecek.

Akşam idman yapacaklar

Cumhuriyetin ve Futbol Federasyonu'nun kuruluşunun 75. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yarın İstanbul'da yapılacak Dünya Karması-Türkiye Karması maçına davet edilen yabancı futbolcu ve teknik adamlar bugün İstanbul'a gelecek. Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından karşılanacak olan yabancı yıldızlar akşam saatlerinde Fenerbahçe Stadı'nda bir idman yapacak.

Parreira da geliyor

Dünya Karması'nın teknik direktörlüğünü, bir dönem Fenerbahçe'de de görev yapan Brezilyalı Parreira yapacak. Dünya Karması'na şu futbolcular davet edildi: Songo'o, N'Janka (Kamerun), Pashazadeh (İran), Bergomi (İtalya), Dunga (Brezilya), Stojkovic (Yugoslavya), Wynalda (ABD), Kubilay Türkyılmaz (İsviçre), Prosinecki (Hırvatistan), Guerrero (İspanya), Lambert (İskoçya).

Oğuz ve Ayhan

Dünya Karması'nda, halen Türkiye'de forma giyen Hagi, Popescu, Moldovan, Murat Yakın, Högh ve Taffarel de yer alacak. Türkiye Karması'nda ise aralarında F.Bahçeli Baliç, Boliç, Erol, İstanbulsporlu Oğuz, Halilagiç, Beşiktaşlı Alpay, Ayhan, Gaziantepsporlu Abdülkadir ve Samsunsporlu Ercan'ın da yer aldığı bir çok ünlü isim yer alıyor.

Mısırlı hakem

Yarın oynanacak karşılaşmayı da Gamal Ghandour (Mısır), Marc van Den Broeck (Belçika), Emmenuel Zammit (Malta) hakem üçlüsü yönetecek. Öte yandan maçı izlemek üzere FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Lennart Johansson da yarın İstanbul'a gelecekler. FIFA ve UEFA yetkilileri, İstanbul'da Futbol Federasyonu yöneticileri tarafından ağırlanacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!