Israrlıyım

ERGİN Ataman, Milli Takım koçu olmalıdır. Bu yıl da Cimbom’a yaşattığı rüzgarla eylülde, ‘Hedef turnuva’ Avrupa Şampiyonası’nda bizi başarıya ancak o taşır.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulüp Yönetim Kurulu da, seneye Euroleague’de oynamayı masa başında değil ‘Sportif başarıyla yakalayan’ takımlarının koçunun ‘MİLLİ DAVASI’nın takipçisi olmalıdır.
Haa... Yargı kararı olmadığına göre, lütfedip kendisine oy vermeyen lig şampiyonuna kupa vermeye gelmeyen, Federasyon Başkanı Turgay Bey ‘plebisit’ dilerse onu da yaparız. Bakalım camiada kendisinden başka Tanyeviç diyen çıkacak mı? Yoksa basketbolun milli meselesi için de ‘GEZİ’ye mi çıkmamız gerekiyor?

Bir Demirel oyunu

‘KAFESİN biri, bir kuş aramaya çıktı’ demiş Franz Kafka. Tanyeviç ve Iziç, 22 yıldır basketbolumuzun başına çöreklenmiş ‘Turgay Demirel kafesinin’ kuşlarıdır. Yedi yıldır Bogdan Hoca, ‘DEV’ aldığı adamları, Avrupa’nın ilk sekizine giremez, olimpiyata gidemez hale getirdi.
Azizden amik ortakları Tanyeviç-Nihat İziç’in devamlarına kılıf bulabilmek... Böylece yedi yıldır ve emekli olduktan sonra dahi Bogdan Hoca’ya tahakkuk ettirdiği (!), onun da ‘Hepsini ben almıyorum ya’ dediği milyonlarca liraya kılıf bulabilmek, kafa başı 500 altınlık olası Akdeniz ödüllerini de aile içinde paylaşabilmek için çeşitli bahanelerle Akdeniz Oyunları Milli Takımı’nın başına bu ikiliyi getirdi Demirel... Bu konuda artık yapacak bir şey yok ama Avrupa Şampiyonası’nda takımın başına mutlaka Ergin Ataman getirilmelidir.

Haberin Devamı

Ya Ataman ya TAKSİM

HATTA zamanında rahmetli Aydan Siyavuş’la benim yaptığımız gibi evimizdeki Dünya Şampiyonası’nda takımın başındaki Orhun Ene de yardımcısı olarak görevler taksim edilebilir. ‘Koç ve tek yardımcısı modeli’ 1981’de bizi Balkan Şampiyonu yapmıştı.
İkisi de Türkçe bilmeyen Tanyeviç ve İziç’in teknik kapasiteleri de olmadığına göre Türk Milli Takımı’nın başında ne işi var? Türkiye’nin en istim üzerindeki iki koçu her halükarda huysuz, kenarda tepinip durmaktan başka bir işe yaramayan Sırp ikiliden daha iyi olacaktır. Ömer Aşık, Ersan İlyasova, Semih Erden’le bezenmiş Milli Takım’ın gene ‘DEVLEŞMESİNİ’ istiyorsak akıllı olalım.

Yazarın Tüm Yazıları