Isparta'da okuma yazma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Ispartada okuma yazma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 15:23

Isparta'da okuma yazma seferberliği

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Isparta genelinde açılan 338 kursa, 3049 kişi katıldı.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan 338 kursa 3049 kişinin katıldığını söyledi. Amaçlarının Isparta'nın en ücra yerine ulaşıp okuma yazma bilmeyen her vatandaşa ulaşmak olduğunu kaydeden Vali Günaydın, "Tüm imkânlar seferber edildi. Vatandaşın ayağına giderek okuma yazma öğretmek için çalışma yapıldı. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok önemli çalışmalar yapıldı" dedi.

3049 VATANDAŞ EĞİTİM ALDI

Isparta'da 4339 vatandaşın okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini aktaran Vali Şehmus Günaydın, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda 3049 vatandaşımız okuma yazma kurslarına katıldı. Bu sevindirici bir rakam, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl değişikliği, yaşlılık ve hastalık gibi nedenlerle ulaşma imkânımız olmayan vatandaşlarımızın haricinde geriye kalan 295 vatandaşımıza da ulaşıp kendilerine okuma yazma öğreteceğiz" dedi.

vali Günaydın, yüzde 2.3 olan okuma yazma bilmeyen nüfus oranının 3,5 ay süren kurslarla yüzde 0.30'a düştüğünü kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!