İspanyollar'a Türkiye yaramıyor

Güncelleme Tarihi:

İspanyollara Türkiye yaramıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 17:02

Beşiktaş İspanyol yıldız Guti Hernandez'in sözleşmesini feshetti. Böylece Türkiye'ye gelen bir İspanyol daha istenileni veremeden gitmiş oldu. Guiza, Josico, Del Bosque, Guti gibi büyük umutlarla takıma getirilen ancak hayal kırıklığıyla geri dönen isimlerden... İşte yolu Türkiye'den geçen İspanyollar...

Haberin Devamı

Yıldırım Demirören iki yıldız sözünü, Guti ve Quaresma'yı Beşiktaş'a transfer ederek tutmuştu. İspanyol yıldız Guti'nin 15 yıl Real Madrid'de oynadıktan sonra siyah-beyazlı ekibe gelişi tüm taraftarları heyecanlandırmıştı. Çıktığı maçlarda verdiği paslar, gösterdiği performans taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı. Ancak bu sezon yaşadığı sakatlık yüzünden bir türlü formasına kavuşamayan (Bu sezon Süper Lig'de sadece takımının Kayserispor'a 2-0 yenildiği maçta 69 dakika forma giydi.) İspanyol yıldız, gündeme futboluyla değil gece kulüplerinde yaşadığı olaylarla geldi. Kulüpten aldığı uyarılara rağmen bir türlü düzelmeyen Guti ile ipler tamamen koptu ve sözleşmesi feshedildi.

Guti Beşiktaş'ta ne yaptı

İspanyol yıldız, siyah beyazlı takıma 2010-2011 sezonun başında dahil oldu. Geldiği günden bugüne kadar toplamda 40 maça çıkan İspanyol yıldız 12 gol attı. Ayrıca bu maçlarda 6 sarı, 1 kırmızı kart gören Guti Hernandez, siyah-beyazlı forma altında toplamda 3212 dakika süre aldı. İspanyol oyuncu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de sakatlığı nedeniyle yalnızca takımının Kayserispor'a sahasında 2-0 yenildiği maçta 69 dakika forma giydi.

Beşiktaş'ın Guti ile olan sözleşmesinin feshedilmesinin ardından akıllara Türkiye'de top koşturmuş veya teknik direktörlük yapmış İspanyollar geldi.

Haberin Devamı

İşte o isimlerden bazıları;

Daniel Güiza - Fenerbahçe (2008–2011)

/images/100/0x0/55eb1b8af018fbb8f8ab8d5c

La Liga'da geçirdiği başarılı sezonun ardından "okçu" unvanıyla tanınan Guiza, 14 Milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe'ye transfer oldu. Düzenlenen imza töreniyle 4 yıllık sözleşmeyi imzaladı. La Liga'da gol kralı olduktan sonra geldiği Fenerbahçe'de, herkesin beklediği golleri atamayınca Getafe'ye 6 Milyon Euro karşılığında satıldı.

Luis Aragones - Fenerbahçe (2008-2009)

İspanya'nın ünlü teknik direktörlerinden biri olan Luis Aragones, ülkemizde Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yaptı. "Dede" lakabıyla tanınan Aragones'in Fenerbahçe macerası, EURO 2008'de İspanya'yı şampiyon yapmasının ardından başladı. Avrupa Şampiyonu bir takımın teknik direktörü unvanıyla Fenerbahçe'nin başına geçen 72 yaşındaki Aragones beklenen başarıyı gösteremeyince Fenerbahçe ile yolları ayrıldı.

Haberin Devamı

Josico - Fenerbahçe (2008–2009)

La Liga ekiplerinden Villarreal'de yüksek kondisyonu, istikrarı ve çalışkanlığı ile oynadığı mevkiinin değişmez isimlerinden biri olan Josico, 28 Ağustos 2008'de kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe'li yapan sözleşmeyi imzaladı. Oynadığı maçlarda birtürlü istenilen performansı gösteremeyen İspanyol futbolcunun sözleşmesi ertesi sezon feshedildi. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra eski kulübü Las Palmas'ın formasını terleten Josico, futbol hayatına 2011 yılında son verdi.

Guti Hernández - Beşiktaş (2010–2011)

Jose Maria Gutiérrez Hernández yani Guti 15 yıldır formasını giydiği Real Madrid'den Beşiktaşa transfer oldu. Guti, 26 Temmuz 2010 tarihinde Fi-Yapı İnönü Stadı'nda yapılan büyük bir imza töreniyle sözleşmeye imza attı. Oynadığı ilk maçlarda oldukça iyi bir performans gösteren Guti daha sonradan basında futboluyla değil özel hayatıyla yer aldı. İstikrarsız performası ve gece hayatında yaşadıkları ile oldukça gündeme gelen İspanyol futbolcunun Beşiktaş ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

İspanyollara Türkiye yaramıyor
 Vicente del Bosque - Beşiktaş (2004-2005)

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın şimdiki başkanı Yıldırım Demirören'in başkanlığa seçildiği ilk sene takımın başına getirdiği Vicente Del Bosque, kazandığı dava ve aldığı astronomik tazminat ücretiyle akıllarda kaldı. Dava sonucunda 7.961.767 Euro tazminat ödenen del Bosque, kariyerine İspanya Milli Takımı'nda teknik direktörlük yaparak devam ediyor.

Juanfran - Beşiktaş (2004–2005)

Juan Francisco Garcia ya da bilinen adıyla Juanfran, 2004-2005 sezonunun başında teknik direktörlük görevinde bulunan Vicente Del Bosque'nin isteği üzerine Beşiktaş'a transfer edildi. İnişli çıkışlı bir grafik gösteren futbolcu bekleneni bir türlü veremeyince, Ajax'a kiralık olarak gönderildi.Juanfran futbol hayatına İspanya'nın Levante kulübü'nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Fernando Varela Ramos - Kasımpaşa (2010–2011)

Kasımpaşa'ya 2010 yazında transfer olan futbolcu Kasımpaşa'nın ilk ve tek İspanyol futbolcusudur. İyi bir sezon geçirmesine rağmen Kasımpaşa'nın 1. Lig'e düşmesinin ardından sözleşmesinde bulunan madde gereği serbest kaldı. Serbest kalmasının ardından Real Valladolid'e transfer olan futbolcu, kariyerine bu takımda devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!