İspanya'da yaptığı tablolarını Bodrum'da sergiledi

Güncelleme Tarihi:

İspanyada yaptığı tablolarını Bodrumda sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 16:34

İspanya'da yaptığı tablolarını Bodrum'da sergiledi

Haberin Devamı

İSPANYA'da yaşayan ressam Şükrü Karakuş'un "Yapı/Mesken/Beden" ismini verdiği resim sergisini Muğla'nın bodrum ilçesinde açtı.

Yalıkavak Mahallesi'ndeki Palmarina Mine Sanat Galerisi'ndeki sergide, Karakuş'un tuval üzerine akrilik boyayla yaptığı 25 tablosuna yer verildi. Evli, bir çocuk babası ressam Şükrü Karakuş, serginin açılışını Palmarina Mine Sanat Galerisi Yöneticisi Ayşe Koşak ve sanatçılarla birlikte yaptı.

İspanyol eşiyle 1990'lı yılların başında rehberlik yaparken tanışıp, İspanya'ya yerleştiğini, hem çeviriler yaptığını hem de resim sanatıyla uğraytığını belirten Şükrü Karakuş, "Tabii ki ülkemi unutmam mümkün değil, çalışmaları İspanya'da sürdürüp Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde sergiler açıyorum. Bu kez de Bodrum'dan teklif gelince hemen kabul ettim. Burada sergilenen eserlerime ilk baktığınızda, birbiri ile ilgisi olmayan birçok nesne ve kavramı bir arada görebilirsiniz ama dikkatli bakınca aslında günlük yaşantımızda ve bilinçaltımızda olanların bir bütün halinde eserlerime yansıdığını görebilirsiniz, herkes eserlerin içerisinde kendisinden bir parça bulabilir" dedi.

Sergi 3 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!