İsmail Köybaşı, 9 ay sonra Dolmabahçe'ye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

İsmail Köybaşı, 9 ay sonra Dolmabahçeye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 15:47

Fenerbahçe'ye sezon başında Beşiktaş'tan transfer olan milli futbolcu İsmail Köybaşı, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5 Şubat Pazar günü eski takımına karşı mücadele etmek için teknik direktör Dick Advocaat'tan şans bekliyor. Sezon başında 7 yıl formasını giydiği Beşiktaş'la sözleşmesini yenilemeyip Fenerbahçe'ye imza atan İsmail Köybaşı, Vodafone Arena'ya 266 gün sonra çıkmak için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ın en istikrarlı isimlerinden biri olan 27 yaşındaki oyuncu, forma giymesi durumunda Dolmabahçe'deki yeni stada ilk kez rakip olarak çıkacak. İsmail, Beşiktaş formasıyla Vodafone Arena'da son maçını 15 Mayıs 2016'da Süper Lig'de Osmanlıspor karşısında oynamıştı.

ŞAMPİYONLUK TURU ATTI

İsmail Köybaşı, Vodafone Arena'nın çimlerine ise son olarak şampiyonluk kupasını kaldırdığı 19 Mayıs 2016'da ayak bastı.
Geçen sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 27 karşılaşmada oynayan ve elde edilen başarıda pay sahibi olan İsmail, şampiyonluk turunda siyah-beyazlı taraftarların önüne çıkmıştı.

BEŞİKTAŞ'TA 7 SEZON FORMA GİYDİ
İsmail Köybaşı, 7 sezon formasını giydiği Beşiktaş'ta birer lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı. Gaziantepspor'dan 2009'da 6 milyon avro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer olan İsmail, kariyerinin en büyük başarılarını siyah-beyazlı kulüpte yaşadı. İsmail, Beşiktaş'la 7 sezonda 187 resmi maça çıkıp 2 gol kaydetti. İsmail, zaman zaman kaptanlığını da yaptığı Beşiktaş'la geçen sezon şampiyonluk, 2010-2011 sezonunda ise Türkiye Kupası'nı havaya kaldırdı.

KUPADA 5 MAÇTA 2 KIRMIZI KART GÖRDÜ
İsmail Köybaşı, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği 5 maçta 2 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Sarı-lacivertli futbolcu, grup müsabakalarında oynanan iki Gençlerbirliği maçında da ilk yarılarda gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle takımını 10 kişi bırakmıştı. İsmail, 7 yıllık Beşiktaş kariyerinde dört kırmızı kart görürken, Fenerbahçe'de bu rakamın yarısına ilk senesini tamamlamadan ulaştı.

SOW, BEŞİKTAŞ MAÇLARINI SEVİYOR

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı 8 derbi maçın 7'sinde gol sevinci yaşadı.
Afrika Uluslar Kupası'ndan dönerek takıma katılan sarı-lacivertli oyuncu, Beşiktaş derbisi öncesi yine takımının en büyük gol umutlarından biri olacak.

Beşiktaş'a karşı Fenerbahçe formasıyla oynadığı ilk 7 maçta da siyah-beyazlı fileleri havalandıran Sow'un bu istatistiği, Süper Lig'de bu sezon golsüz tamamlanan karşılaşmada sona erdi. Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı 8 müsabakada 8 gol kaydetti.  Moussa Sow'un Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlar şöyle:

2011-2012 sezonu:
25. hafta Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 0 (Yobo, Sow)
2012-2013 sezonu:
7. hafta Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 0 (Sow, Gökhan Gönül 2)
24. hafta Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2 (Sow 2)
2013-2014 sezonu:
13. hafta Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 3 (Emenike, Sow, Kuyt)
30. hafta Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1 (Sow)
2014-2015 sezonu:
8. hafta Beşiktaş: 0- Fenerbahçe: 2 (Emenike, Sow)
25. hafta Fenerbahçe: 1- Beşiktaş: 0 (Sow)
2016-2017 sezonu:
13. hafta: Fenerbahçe: 0 - Beşiktaş: 0

KARAVAİEV'İN İLK DERBİ HEYECANI
Fenerbahçe'nin devre arasında transfer ettiği Ukraynalı kanat oyuncusu Oleksandr Karavaiev, Türkiye'de ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

Bonservisi Shakhtar Donetsk'te bulunan ve sezon sonuna kadar kiralanan Karavaiev, teknik direktör Advocaat'ın forma vermesi durumunda sarı-lacivertli formayla ilk derbisini oynayacak.

Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alan Gregory van der Wiel, Roman Neustaedter, Salih Uçan ve Fabiano Ribeiro da ilk kez Beşiktaş derbisinde süre almak için şans bekleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!