İşlem yapmayanın gazı kesilecek

Güncelleme Tarihi:

İşlem yapmayanın gazı kesilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 16:01

Başkentgaz, ocak ayında Yenimahalle ve Keçiören ilçelerindeki doğalgaz abonelerini mercek altına alacak. Yetkililer, başka bir isme kayıtlı abonelik ile doğalgaz kullanan Ankaralılara, gazlarının kesilebileceği uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

Başkentgaz, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 53’üncü maddesini gerekçe göstererek, ağustos ayında ‘kiracıların abonelikleri kendi adına alması’ uygulamasını hayata geçirdi. Kiracının daha önce aynı adreste bulunan müşteri adına doğalgaz kullanılmasının ‘usulsüz’ olduğunun altını çizen Başkentgaz, kullanıcıların abonelikleri kendi adlarına almalarını, aksi taktirde işlem yapmayanların gazının kesileceğini belirtti. Uygulama ile ilgili yeni yılın ilk ayında denetimlerin artacağını belirten Başkentgaz, şu açıklamayı yaptı:

İLK ADRES YENİMAHALLE VE KEÇİÖREN

“Ülkemizde ön ödemeli sayaçların en yaygın kullanıldığı ilk ve tek şehir olan Ankara’ya hizmet veren şirketimiz, yeni yılda ilçe bazında denetimlerini arttıracak. Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş., ocak ayından itibaren Keçiören ve Yenimahalle ilçelerindeki abonelerden başlayarak ilçe bazında usulsüz kullanımları denetlemeye başlayacak. Kullanıcılarımızın mağdur olmamaları için başkası adına gaz kullanıyorlar ise kendi adlarına abonelik yaptırmaları konusunda ilgilerini ve hasssasiyetlerini rica ederiz. Abonelik işlemleri için ev sahiplerinin kimlik ve tapu fotokopisi, kiracı olanların ise kimlik ve kira sözleşmesi ile birlikte müracaat etmeleri yeterli olacak.

Haberin Devamı

MEVZUATA AYKIRILIK OLUŞTURUYOR

Elektronik sayaçların kartla çalışması ve kiracı değişimlerinde yeni kullanıcıların kendi adlarına doğalgaz kullanım sözleşmesi imzalamadan sayaç kartını teslim alarak gaz kullanımına devam etmeleri kullanıcılar için çeşitli sorunlar yaratmaktadır. Sözleşmesiz doğalgaz kullanımı hem doğalgaz piyasası mevzuatına aykırılık oluşturmakta hem de kullanımdan kaynaklanan borçların ilk abone üzerinden takip edilmesi nedeniyle ilgisi olmayan kişilerin mağduriyetine yol açabilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!