İslahiye'de organik tarıma teşvik

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede organik tarıma teşvik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 14:36

İslahiye'de organik tarıma teşvik

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE(Gaziantep),(DHA)-GAZİANTEP'in İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, organik tarım üretimini teşvik ederken pazar kurulması için çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Kemal Vural, özellikle köylüleri kimyasal ilaçlama yapmadan ürün yetiştirmeyi ve ürettiğini işlerken de organik olması yönünde teşvik ediyor. Üreticinin işlediği organik, salça, pul biber, nar ekşisi, üzüm pekmezi, peynir gibi ürünleri pazarlayabilmesi amacıyla da pazar kurulması için çalışma başlattı. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkçalı Mahallesi'nde yaşayan Rahime Korkut, Belediye Başkanı Kemal Vural'ın teşvik etmesiyle acı kırmızıbiberi el makinesiyle çekerek güneşte kurutarak salça, pul biber, üzümde pekmez ve nar ekşisi yapmaya başladı. Rahime Korkut, "Bu yıl ilk defa belediye başkanın teşvik etmesiyle tamamen doğal olan acı kırmızıbiberde salça, pul biber, üzüm pekmezi ve nar ekşisi yapmaya başladıklarını, yaptıkları tüm ürünlerin hasadından, işlenişine kadarki tüm aşamalarının doğal olduğunu belirterek halkımızın da organik ürünleri yemesini öneriyoruz" dedi.
İlçemizde organik üretimi teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kemal Vural, ise, özellikle köylülere yönelik başlatılan teşvik ile kimyasal ilaçlama yapmadan ürün yetiştirmeyi ve ürettiği ürünü hasat ettikten sonrada yine katkı maddesi kullanmadan doğal olarak işlenmesini istediklerini söyledi
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!