İskelet bozulmasın!

Türk futbol tarihini kaleme alanlar, Oftaşspor için çok özel ve güzel bir sayfa açmak zorundadırlar.

Bu sayfanın en tepesine atılacak başlık ise şudur:

"İnandılar ve başardılar..."

Aslında bir araştırma konusudur Oftaşspor... 40-50 milyon dolar para harcayan kulüpler hüsrana uğrarken, bu paranın onda biri ile yaşamak zorunda olan bir ekip, nasıl böyle büyük başarılara koşabiliyor?

Gençlerbirliği’nde bir sezonda 6 teknik direktör değiştiren ve takımı adeta deneme tahtasına çeviren İlhan Cavcav, üvey evlat olarak gördüğü Oftaşspor’dan böyle bir başarıyı acaba bekliyor muydu? Sanmıyoruz... Çünkü iyi gördüğü bazı futbolcuları Gençlerbirliği’nde tutan Cavcav, beğenmediği bazı oyuncuları ise Oftaş’a gönderdi.

Sonuç ortada!

Oftaşspor başarısının altında yatan bir numaralı unsur, kadro istikrarıdır... Yani değişmeyen ekip ve bozulmayan iskelettir.

5 yıl önce mütevazı bir şekilde yola çıkan kadro, bozulmadan ve dağılmadan, inançlı bir şekilde başarı merdivenlerini tırmanıyor.

Futbolcu-teknik heyet uyumu da başarıyı kolaylaştırıyor.

Geçen sezonun sonunda göreve gelen Osman Özdemir, bilgisi, kültürü ve duruşu ile Oftaşspor’a iyi bir ivme kazandırdı.

Türk futbolunda artık bir Oftaş ve bir Osman Özdemir gerçeği var.

Ama şu da var: Paraya her zaman için çok ihtiyacı olan İlhan Cavcav’ın, bu takıma el atmaması ve dağıtmaması gerekir.

İskelet bozulduğu takdirde, başarı hayal olur.

Hatta bırakın dağıtmayı, Cavcav’ın golcü bulması şart... Çünkü tablo ortada... Oftaşspor geçen sezon 30 gol atmış, 36 da yemiş... Fenerbahçe’nin bile geçen sezon 37 gol yediğini unutmayın. Ama atılan golün sadece 30 olması, başlı başına bir handikap... Küme düşen Rizespor’un 32, Vestel Manisaspor’un ise 42 gol attığını hemen belirtelim. Oftaşspor sadece Kasımpaşaspor’dan daha fazla gol atmış.

İstikrarlı savunması ile süper ligin en az gol yiyen takımları arasında yer alan Oftaşspor, gol yollarındaki yetersizliği nedeni ile ligin üst sıralarında yer bulamadı.

İş, yine Cavcav’da bitiyor... Cavcav, ya parayı alacak, kadroyu dağıtacak... Ya da paraya kıyacak, takviye yapacak.

Yani Oftaşspor’un başarısı, iki dudak arasında... Bakalım Cavcav ne yapacak!
Yazarın Tüm Yazıları