Işıltılı bir cildin 5 kuralı

Tatilden yeni dönmüş gibi sağlıkla parlayan ışıl ışıl bir cilt... Hem de kış mevsiminde... Kesinlikle mümkün! İşte sadece bakımla hücrelere işleyen genç bir görünümün beş önemli anahtarı...

Haberin Devamı

1. Cildinizi parlatın: Bilim adamları yaşlı görünüme neden olan kırışıklıkların yanı sıra önemli bir şey daha keşfetti; cilt tonu yaşlanması... Cildin sahip olduğu ışıltı, kolajen liflerinin şekerlenmesi, karamelize olması ve sarı bir rengi dönüşmesiyle sönüyor. Işığı yansıtan pudra tanecikleri ya da altın partiküller içeren cilt bakım ürünleri, cilt tonunu dengeleyerek yeniden ışıldamasına yardımcı oluyor.
2. Teninizi serumla tazeleyin: Başka hiçbir cilt, yeterince nemlendirilmiş olanı kadar sağlıklı görünemez. Bu görünümün mimarları da şüphesiz yoğun içerikleriyle cildin katmanlarına inebilen serumlar... Sabah ve akşam kullanıldığında cildin susuzluğunu ortadan kaldırıyor. Hyolüronik asitler nem depolarını dolduruyor ve nemin hücrelerde tutulmasını sağlıyor.
3. Hücrelere oksijen pompalayın: Trambolinde zıplamak nasıl vücudun dayanıklılığını artırıyor ve koordinasyonu sağlıyorsa, aldığımız oksijen de aynı oranda cilt hücrelerinin mikro sirkülasyonunu harekete geçiriyor. Cilt, oksijen sayesinde sağlıklı bir parlaklık kazanıyor. Tabii böyle bir sonuç için her gün trambolinde zıplamak zorunda değilsiniz. 30 dakika egzersiz ya da yürüyüş de gerçek bir kalori düşmanı...
4. Makyajda doğru renkleri seçin: Günümüz makyaj ürünlerinin yapıları artık öylesine hafif ki, renk pigmentleri kolaylıkla cilt yüzeyinde eriyor. Yüze gergin bir görünüm kazandıran ‘lifting’ etkili makyaj ürünleri, içeriklerindeki yüksek teknolojili partiküller sayesinde ışığı yansıtarak ince çizgilerin görünmesini önlüyor. Açık tonlar yüz kontürünü belirginleştiriyor, koyu tonlar ise yüzün istediğiniz bölümlerini ince gösteriyor.

Haberin Devamı

5. Kaşlarınızı forma sokun: İyi biçimlendirilmiş kaşlar yüzde mini bir lifting etkisi yaratıyor. Çünkü kaşlar zamanla düşüyor ve yüzün yorgun görünmesine neden oluyor. Dolayısıyla kaşların burunla buluştuğu bölgede daha kalın olması şart. Şakaklara doğru ise tıpkı bir yay formu çizerek hafifçe incelmesi gerekiyor.

Her kadın güzel olabilir

Bayan Estée Lauder, kendi adını taşıyan kozmetik imparatorluğunu her kadının güzel olabileceği inancı üzerine kurdu. Bu felsefe, markanın temel taşını oluşturdu ve bugün bu büyük miras geliştirilirken aynı inanç markanın gelecek için felsefesi ve vizyonu olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Estée Lauder, markasının yüzü olması için farklı etnik kökenlere sahip isimlerle anlaşmaya vardı: Fransız Constance Jablonski, Çinli Liu Wen, Porto Rico’lu Joan Small ve Amerikalı Hilary Rhoda. Dünyanın en iyi fotoğrafçılarıyla birlikte çalışan, en ünlü tasarımcıların defilelerinde çıkan modern ve güzel modeller, şimdi Estée Lauder’ın büyüyen, farklılaşan ve gelişen tüketicilerini temsil ederek markanın güzellik tarihinde yepyeni bir döneme adını yazdırmasına yardımcı oluyorlar.
Temmuz 2011’de Estée Lauder bu dört marka sözcüsü aracılığı ile “ikon” imajını oluşturdu. Liu Wen ve Joan Small beyazlar içerisinde kendi kişiliklerini ve stillerini de markaya yansıtarak zarafetin birer simgesi olarak kameralara poz verdi. Görseller dünya çapında “Her kadın güzel olabilir” felsefesini yaymak amacı ile yaygın olarak kullanılmaya başlandı.
Markanın üçüncü kuşak temsilcisi Aerin Lauder; “Estée’nin her zaman alışılmışın ötesinde model seçimleri markanın geçirdiği değişimin göstergesi. Bu mirası güzelliğin modern vizyonunu gerçekten temsil eden farklı ve yeni yüzlerle sürdürmeye devam edeceğiz” diyor.

Haberin Devamı

Yeni yıla günler kala...

Parti makyajı için ipuçları

Saatler gece 24.00’ü vurduğunda, pırıltılı makyaj tutkunları için de yepyeni bir sezon başlamış olacak. O geceden itibaren 2012 sezonunda altın, gümüş ve bronz tonlarının birlikteliğine şahit olacağız...

Belki hediyeler şimdiden hazır, gece için mönü listesi bile yapıldı. O zaman yılbaşı gecesinin en güzel kadını olmanızı garanti edecek makyaj önerilerimize göz atmalısınız. Çünkü yukarıda topladığınız küçük topuzunuzun yanında makyajınızın da muhteşem görünmesi şart.
- Bakışlarınıza lüks bir görünüm kazandıracak ışıltılı tonlardan korkmayın. Hatta onları öne çıkaracak bir göz makyajını tercih edin.
- Yüzünüzde sadece bir bölgenin öne çıkmasına dikkat edin. Bu ışıltı kullanabileceğiniz göz, dudak ya da yanak bölgesi olabilir. Aksi halde bir disko topuna dönüşmeniz an meselesi...
- Cildinizin kusursuz bir şekilde parlamasını istiyorsanız fondöteninize bir miktar sıvı bronzlaştırıcı ekleyebilirsiniz.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Anti-stres kokusu

Yepyeni bir keşifle iç dünyanızı özgür bırakın... Shiseido’nun arındırıcı aromakolojik içeriklerden hazırlanan anti-stres parfümü Zen, modern kadını kaygılarından kurtarıyor, mutlu olmasını sağlıyor. Seçilen notalar parlak, ferah, temiz ve son derece feminen. Zen, kokusuyla kadınları ruhlarını ateşlemeye ve kendi tutkulu doğalarını özgür bırakmaya davet ediyor.

Hangi sen olmak istersen...

Sensuous Nude, sıcacık amberçiçeği kokusuyla ciltte parlak ve kalıcı ikinci bir cilt hissi yaratıyor. Koku, notalarının güçlü ve aynı zamanda tüm duygularınızı harekete geçiren minimal yapısıyla, günümüz modern kadınını yansıtıyor. Fiyatı 50 ml, 190 TL

Haberin Devamı

Tenlerde yılbaşı heyecanı

Yeni yıla hazır mısınız? Tekin Acar Cosmetics mağazaları, yılbaşı öncesi özel fiyatlarıyla sizi büyülü bir dünyanın kapılarını aralamaya davet ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları