Işık: "Trafikteki Tüm Araçlar Kış Lastiği Taktırmalı"

Güncelleme Tarihi:

Işık: Trafikteki Tüm Araçlar Kış Lastiği Taktırmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 14:04

ORDU ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI HAMDİ IŞIK, ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASININ 1 ARALIK'TA BAŞLAYACAĞINI HATIRLATARAK SÜRÜCÜLERİ LASTİK DEĞİŞİMİ KONUSUNDA UYARDI.

Ordu Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başladığını hatırlatarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların yanı sıra özel araç sahiplerininde kış lastiği taktırması gerektiğini söyledi.
Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor. Uygulamanın başlamasına sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Ordu Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, Aralık ayının ilk haftası başlayacak olan kış lastiği uygulaması konusunda sürücülere uyarılarda bulundu. Toplu taşımanın dışında tüm araç sahiplerinin kış lastiği taktırması gerektiğini ifade eden Işık, "Kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibari ile hayata geçecek. Sürücülerimizin bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Yalnızca toplu taşıma yapan araçlarımız değil tüm araç sahiplerinin kış lastiğini takarak olası bir kazaya sebebiyet vermemesi için duyarlılık göstermesi gerekiyor" dedi.
"KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR KESİNLİKLE BULUNMALI"
Ordu’da uygulanacak olan kış lastiği uygulamasında sahil kesimlerde bu zorunluluğun şimdilik bulunmadığını ifade eden Işık, "Ordu’da yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak. Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde iklim şartlarının olumsuzlaşması sebebi ile kış lastiği zorunluluğu şart, ancak sahil kesiminde bu zorunluluk yok. Şoförlerimiz buna dikkat etmeli ve 1 Aralık’a kadar geç kalmadan kış lastiklerini taktırmalı. Sürücülerimizin kış lastiğine bağlı olası cezai işlemlere maruz kalmaması için bunu yaptırmaları gerekiyor. Biz sadece yük ve yolcu taşıyan araçların değil trafikte bulunan tüm araçların kış lastiği takmasını, bunun yanında da araçlarında zincir bulundurmasını istiyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!