İşçiler direnişte

Güncelleme Tarihi:

İşçiler direnişte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 21:51

Başkent’te bir ayakkabı fabrikasında çalışırken, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden işçiler, 5 gün önce başladıkları direnişlerini dün de sürdürdü.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR Yolu üzerinden bulunan TOGO firmasında ayakkabı üretimi yapan 9 işçi, Deri-İş Sendikası’na üye olarak örgütlendikleri gerekçesiyle 27 nisan günü işveren tarafından işten atıldı. Bunun üzerine sendikalı işçiler, fabrika önünde direnişe başladı. Eylem yapan 9 işçiye içeriden destek veren 26 işçi ise 30 gün izne çıkarıldıktan sonra evlerine gönderilen tebligat ile işten çıkarıldıklarını öğrendi. Bunun üzerine bağlı bulundukları Deri-İŞ Sendikası çatısı altında eylemlerine başlayan işçiler ellerindeki, “TOGO işçisi köle değildir”, “Sendika anayasal haktır” ve “TOGO ayakkabı sendika düşmanı” yazılı pankartlarla direnişlerine devam etti.

Ekmek kavgamızın derdindeyiz

Deri-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Engin Çelik, işçilerin 5 gündür sürdürdüğü direnişle ilgili, “Karşımızda, ‘Fabrikayı kapatırım ama sendikayı sokmam’ diyen bir işveren var. Ancak biz hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. İşçi arkadaşlarımızın yasal haklarını sonuna kadar savunmakta kararlıyız. Fabrika kapansa bile mağaza önlerinde eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. TOGO firmasında 30 yıldır çalışan Oğuz Karagöz ise, “Yaşam standartlarımızı düzeltip işimize geri dönmek istiyoruz. Biz burada ekmek kavgamızın derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!