İşadamı Şinasi Ertan Çeşme'de toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

İşadamı Şinasi Ertan Çeşmede toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 19:27

İşadamı Şinasi Ertan Çeşme'de toprağa verildi

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye götürülürken yaşamını yitiren duayen işadamı 91 yaşındaki Şinasi Ertan, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İzmirli işadamı Şinasi Ertan, Çeşme'deki evinde yaşadığı nefes darlığı şikayeti nedeniyle hastaneye götürülürken dün (cuma) yaşamını yitirdi. 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in yakın arkadaşı olan ve 1977 yerel seçimlerinde Adalet Partisi'nden İhsan Alyanak'a karşı İzmir Belediye Başkanlığı için yarışan, yine İzmir ile özdeşleşen Türkiye'nin ilk AVM'lerinden KİPA'nın kuruluş sürecine önderlik eden duayen işadamı Ertan için bugün cenaze töreni düzenlendi. Çeşme'deki Hacımemiş Ağa Camii'ndeki cenaze törenine; İzmir iş dünyasının önde gelenleri katıldı. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener, iş ve siyaset dünyasından Rona Yırcalı, İlhan Kaya, İzmir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, İlhan Gürel, Önder Ulukartal, Kemal-Nuri Çolakoğlu, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Yılmaz Temizocak, eski Çeşme Belediye Başkanı Nuri Ertan, Tufan Ünal, Şevki Figen, Rebi Akdurak, Hakan Dalokay, Osman Taner, Jüliyet Denizli, Ahmet İdil Yiğitbaşı, Feyhan Yaşar, Timur Gönülşen, İsmail Kuloğlu, Oğuz Tatış, Reşat Akbaykal, Selçuk Borovalı, Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Dr. Mehmet Görgün, Avni Ersoy, Samim Sivri, Önder Dağıstan, Fatih Özfatura, Yasemin Koyuncuoğlu, Nail-Deniz Özkardeş, Erdoğan Tözge'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda kişi törende yer aldı. Çok sayıda Çeşmeli de Ertan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze töreninde taziyeleri Şinasi Ertan'ın eşi Özcan Ertan, kızları Ayşen Taner ve Yasemin Conker ile torunu Zeynep Ertan kabul etti. Ertan, ikindide kılınan namazın ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

--- KUTU ---

ŞİNASİ ERTAN KİMDİR?

İzmir'de 1926 yılında doğan Şinasi Ertan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu, Bankacılık ve Muhasebe  Bölümü'nden 1948 yılında mezun oldu. İş hayatına zeytinyağı imal eden aile şirketinde başladı. Çeşitli dallarda sporla meşgul oldu, atletizm ve basketbolda milli takıma seçildi. Gülle atmada, Veteranlar 80 Yaş Üzeri Balkan Şampiyonluğu ve 2006 yılı Kapalı Spor Atletizm Yarışları'nda Dünya üçüncülüğü unvanına sahip. 1963 yılından itibaren sırası ile İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD, ESİAD ve T. Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nda yöneticilik görevleri oldu. Özellikle, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 8 yıl yönetim kurulu başkanlığı, 17 yıl Meclis Başkanlığı yaptı. Ege Üniversitesi Vakfı, TEV Mütevelliler Heyeti ve Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyelikleri yaptı. Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.'de sırasıyla 1968-1970 yılları arasında denetim kurulu üyesi, 1970-1981 yılları arasında yönetim kurulu üyesi, 1981-1999 yılları arasında yönetim kurulu murahhas üyesi, 1999-2002 yılları arasında ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Batısöke T.A.Ş.'de 1993-1995 yılları arasında yönetim kurulu başkan vekili ve murahhas üyesi, 1995-1999 yılları arasında yönetim kurulu murahhas üyesi ve 1999-2001 yılları arasında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1986-1988 yılları arasında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nde (TÇMB) yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ege Gübre A.Ş. yönetim kurulu üyeliği, kurucularından olduğu çok ortaklı KİPA Kitle Pazarlama ve Gıda Sanayi A.Ş.'de 2007 yılı başına kadar yönetim kurulu başkanlığı, yine kurucusu olduğu ENDA Enerji Holding A.Ş. ve EGENDA A.Ş.'de 2007 yılına kadar yönetim kurulu başkanlığı görevlerini sürdürdü. 1968 yılından bu yana pek çok ekonomik içerikli makale yazdı, konferanslar verdi. Kendisine 1989 yılıda Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu kararı ile 'Onursal İşletme Yönetimi Doktoru' payesi verildi.

3 çocuk babası, eşi Özcan Ertan ile 60 yıldır evli olan Şinasi Ertan, spor yapmanın hayatta başarının en önemli unsuru olduğunu her zaman vurgulamıştı. Tam bir Atletizm tutkunu olan duayen sanayici Narlıdere'deki villasının bahçesine gülle atmak için bir pist de yaptırmıştı. Şinasi Ertan bir röportajında, "Allah'ın verdiği ömrü kimse değiştiremez ama insanların spor yaparak 100 yaşına kadar kadar yaşamaları mümkün" demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!