İş deneyim belgeleri alınır satılır hale geldi

Güncelleme Tarihi:

İş deneyim belgeleri alınır satılır hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 02:21

TÜRKİYE İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, “İş Deneyim Belgeleri”nin alınır satılır hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kamuya iş yapmak isteyen firmaların mesleki ve teknik yeterliliklerinin belirlenmesi için gerekli belgeler arasında “İş Deneyim Belgeleri”nin yer aldığını hatırlatarak Koçoğlu, öyle sorunlarla karşılaşıyoruz ki, bugün maalesef yıllarca eleştirdiğimiz müteahhitlik karnesini arar hale gelmiş bulunuyoruz” dedi. Koçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kriterler belirlenmeli

“İnşaat sektöründe eser üretenlerin, hangi kriterlere ve standartlara sahip olmaları gerektiği acilen belirlenmeli. Uygulamalarda öyle sorunlarla karşılaşıyoruz ki, bugün maalesef yıllarca eleştirdiğimiz müteahhitlik karnesini arar hale gelmiş bulunuyoruz. Yetenekli olmayan müteahhitler, aşırı düşük teklifler ve ihalesi sonrasında şikayet başvuruları yüzünden 2-3 yılda bitecek bir iş, 1-2 yıl gecikiyor. Oysa geciken iş en pahalı iştir. Bu konuya el birliği ve kararlılıkla son vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Artık Türkiye’de inşaat sektörüne ‘kalıcılığı hedefleyen, mesleki sorumluluk taşıyan, mühendislik bilim dalına dayalı hizmet üreten’ler egemen olmalı. Bu nedenle, kime müteahhit deneceği ve hangi nitelikleri taşıyanların müteahhitlik yapabileceği konusu acilen yapılacak işler listesine alınmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!