İranlı tur operatörleri Ordu’da

Güncelleme Tarihi:

İranlı tur operatörleri Ordu’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 15:35

İranlı tur operatörleri Ordu’da

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA) - ORDU Valiliği'nin daveti üzerine İran’ın önde gelen tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, kente geldi.
Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda İran'dan uçakla Ordu'ya gelen heyet Ordu-Giresun Havalimanı'nd Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker tarafından karşılandı. Heyet daha sonra Ordu Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu'nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen toplantıda heyete, kentin ekonomisi, tarımı ve turizmi hakkında bilgiler verildi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizm potansiyeli olan bir il olduğunu belirterek, "Ordu'nun turizm merkezi olması için gayret gösteriyoruz. Ordu, İsviçre ve Avusturya Alpleri gibidir. Gördüğünüz zaman şaşıracaksınız. Burası cennet gibidir bu anlamda. Her taraf göz alabildiğine ormanlar, ırmaklar, şelaleler, göller  ve yaylalarda göz alabildiğine  çiçekler ve yeşilin her tonu muhteşem bir güzellik sunar. Ordu'da, bülbül ve kuş sesleri eşliğinde mükemmel bir tatilin yanı sıra insan huzur bulur. Burada modern ve lüks turistik tesisler  şimdilik yok. Karadeniz kıyısında koylar ve sahiller son derece güzel ve 4 tane mavi bayraklı plajlarımız var. İlimizin bütün güzelliklerini görme fırsatı elde edeceksiniz.Kendi gözlemleriniz çok önemli” dedi.
İran’ın, Isfahan bölgesinde  faaliyet gösteren Yadman Acenta sahibi Masoudı Kavusi ise gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, “Bu  güzel şehri yakından görmek, tanımak  istedik. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda da bizlere çok sıcak bir karşılama yapıldı. Bizler de sizleri İran’da ağırlamak isteriz” diye konuştu.
Heyetin 2 gün boyunca Ordu'da çeşitli ziyaretler düzenleyeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!