Irak mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Irak mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 00:00

Ülkelerinde iç savaş sürüyor. Asya Kupası’na yurt dışında hazırlandılar. Çoğu ailelerinden haber bile alamıyor. Ama çıkıp, oyuncuları büyük liglerde oynayan Avustralya’yı dize getirdiler.

BAŞLADIĞI günden bu yana şaşırtıcı sonuçlara sahne olan Asya Kupası’nda dün büyük bir sürprize de Irak imza attı. Savaş sonrası ülke olarak büyük çalkantı yaşayan Komşumuz, son Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla takdir toplayan Avustralya’yı 3-1 yendi. Ülkelerinde iç savaş hala devam ettiği için eleme maçlarını Ürdün’de oynayan, turnuvaya da hep yurtdışında hazırlanan Iraklı futbolcular, kadrosunda İngiltere Premier Lig ve İtalya Serie A’dan çok sayıda ismi barındıran rakibini şoka soktu.

Tayland’ın başkenti Bangkok’da oynanan karşılaşmaya çoğu futbolcusu ülkelerinde bulunan ailelerinden haber bile alamadan çıkan Irak Milli Takımı, 21. dakikada Middlesbrough’da Tuncay Şanlı’nın takım arkadaşı olacak kaleci Schwarzer’ın hatasından faydalanan Nashat Akram’ın frikiğiyle öne geçti.

Irak antrenörü: Şaşırmadım

Avustralya, Viduka ile 47. dakikada eşitliği sağladı. Herkes Irak’ın direnemeyeceğini düşünürken, 58’de Mulla Mohammad ve 85’te Jassim Mohammad’in golleri dünyayı şaşırtan sonucu getirdi. Irak’ın Brezilyalı teknik direktörü Jorvan Vieira maç sonrası, "Maçtan önce bugün biz kazanacağız deseydim, kimse bana inanmazdı. Ama ben bu sonuca şaşırmadım" dedi. Bu galibiyetle puanını 4’e yükselterek, gruptan çıkma yolunda büyük avantaj yakalayan Irak, pazartesi günü Umman’la karşılaşacak. Maç sonrası çok sayıda Iraklı, Bağdat sokaklarında galibiyeti kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!