iPhone 6 pillerini robotlar üretecek

İşçi hakları konusunda kötü bir şöhrete sahip olan Çinli Foxconn, üretim bandında insan yerine işçi robot kullanma yolunda önemli bir adım attı. İlk müşterisi Apple oldu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük tedarik zinciri üreticilerinden Çinli Foxconn, bazı fabrikalarında robot işçiler kullanacağını duyurdu.

Foxconn ile yakın çalışan teknoloji devi Apple, bu mekanize emek gücünden ilk olarak faydalanacak firmalardan biri olacak.

“Son test aşamasında” olduğu söylenen “Foxbot’ların” her biri 20-25 bin dolara mâl olacak ve ilk olarak, önümüzdeki sonbaharda çıkacak olan iPhone 6’nın pilini bir araya getirmek için kullanılacak.

Bu robotlardan yaklaşık toplamda 30 bin tane üretilmesi düşünülüyor. İlk etapta 10 bin robotu üretim bandına yerleştirmeyi düşünen şirket, bu sayıyı kademe kademe artıracak.

İşçi haklarında çok kötü bir karneye sahip olan Foxconn, bu hamlesiyle iki kuş birden vurabilir. Şirketin böylece giderleri düşürmekle beraber kötü şöhretinden arınmayı da amaçladığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Foxconn’un en büyük ortağı olan Apple’ın bu girişim için şirkete baskı yaptığı ve robotların tasarımında yardımcı olduğu da söyleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları