İpekyolu Belediyesi'nden öğrencilere diş sağlığı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İpekyolu Belediyesinden öğrencilere diş sağlığı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 15:26

İpekyolu Belediyesi'nden öğrencilere diş sağlığı eğitimi

Haberin Devamı

VAN, (DHA)-VAN'ın İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin ağız ve diş sağlığı düzeyini yükseltilmek amacıyla okullarda eğitim vermeye başladı.

İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Aile ve Sağlık Komisyonunun,İlkokul öğrencilerinde, ağız ve diş sağlığı düzeyini yükseltmek amacıyla eğitimlere başladı. Öğrencilere ağız sağlığının yanısıra kişisel hijyen ile diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak ve diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla da çeşitli bilgiler veriliyor. İpekyolu İlçesine bağlı ilkokullarda ağız ve diş sağlığı eğitimi çalışması da ilk olarak mahalle statüsü kazanmış köy okullarında verilmeye başlandı.

İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır ve Meclis üyelerininde katıldığı eğitimler şuana kadar, Dibekli, Ağzıkara, Yatıksırtı, Ilıkaynak ve Karagündüz mahallerinde verildi. Gelen doktorların, öğrencilere verdiği, ağız ve diş sağlığı eğitiminin ardından, Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından öğrencilere diş macunu, diş fırçası, sıvı el sabunu ve el hijyeni broşürleri dağıtılırken, Halkla İlişkiler birimi geri dönüşümlü kalemlik seti ve yap-boz benzeri hediyelikler dağıttı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!