iPadWall’ın anavatan yolculuğu SoftTech ile Türkiye’den başladı

Güncelleme Tarihi:

iPadWall’ın anavatan yolculuğu SoftTech ile Türkiye’den başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

Softtech’in geliştirdiği iPadWall uygulaması, ABD’de Salem Protestan Kilisesi’nin yeni yıl kutlamalarına renk kattı. SoftTech, iPadWall’ı vatanı Amerika’ya götürdü.

54 iPad’in kullanıldığı manastırdaki gösteri, yaklaşık 20 dakika sürdü. Teksas Salem Protestan Kilisesi yetkilileri, Youtube’da görüp yeni yıl kutlamalarında kullanmak istedikleri iPadWall uygulamasını daha önce Amerika’da uygulayan bir firma bulamayınca Türkiye’nin önemli yazılım şirketlerinden SoftTech’e ulaştı. Yazışmaların ardından Amerika’ya giden SoftTech mühendisleri, kilisenin yeni yıl kutlamalarında, firma tarafından geliştirilen iPadWall ile gösteri düzenledi.

54 iPad kullanıldı

Texas Houstan’da 3 günde kurulumu gerçekleştirilen iPadWall’da 54 iPad kullanıldı. Apple yetkilerinin de bulunduğu uygulamada, kilisenin önceden kayıt ettiği çeşitli videolar ile ışık ve ses eşliğinde oluşturulan koreografi izlenildi. Teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten SoftTech Genel Müdürü Levent Berkman, “Teknolojik dönüşüm önümüzdeki dönemde telefon ve tabletler üzerinden yaşanacak” dedi. iPad’i kullanarak çeşitli Wall projeleri ortaya koyan firmaların mevcut olduğunu belirten Berkman, “Bir Türk şirketi olarak, teknoloji kanallarından bize ulaşılması ve yetkinliğimizi sergileyebilmemiz, bizim için gurur verici” diye konuştu.

Berkman, SoftTech’in kurulduğu 2006 yılından itibaren, farklı iş alanlarında uzmanlaşmış, teknolojik yetkinliğe sahip kadrosu ile başta bankacılık olmak üzere birçok sektörde yaratıcı yazılım ürünleri sunduğunu ifade etti. Berkman, SoftTech’in yarattığı 700 kişilik istihdam ile büyük ölçekli projeler gerçekleştirdiğini belirtti.

SoftTech açık ara önde

Türkiye’nin büyük yazılım firmaları arasında yer alan ve 2006 yılında kurulan SoftTech, Interpro’nun 2010 yılı için gerçekleştirdiği Bilişim500 araştırmasının sonuçlarına göre ilk 500 bilişim firması arasında 85. sırada yer aldı. SoftTech aynı araştırmada, sektörel yazılım şirketleri sıralamasında 5. şirket olarak gösterildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!