İNTES iş güvenliğine kısa filmlerle dikkat çekecek

Güncelleme Tarihi:

İNTES iş güvenliğine kısa filmlerle dikkat çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

İş güvenliği bilincinin artırılması için akademisyenler ve iş dünyası Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği” konulu Uluslararası Kısa Film Festivali’nde bir araya gelecek.

Haberin Devamı

İNŞAAT Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), İstanbul Esenyurt AVM inşaatında yaşanan yangınla tekrar gündeme gelen iş güvenliği konusunda çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.
Bugüne kadar “Güvenli İnşaat”, “İnşaat Sektöründe Eğitim ve Sıfır İş Kazası”, “İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” gibi çok sayıda projeye imza atan İNTES, 22-23 Mayıs tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen “İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği” konulu festivale  proje ortağı olarak destek veriyor. Festival kapsamında bir de kısa film yarışması düzenlenecek. Birinci gelene 3 bin TL’nin verileceği yarışma ve festivalle “iş kazalarında yeni canların yanmasını” engellemek için toplumsal bilincin oluşturulması amaçlanıyor.
Eğitimde animasyon kullanılacak
İnşaat sektöründeki iş güvenliğine ve iş kazalarına dikkat çekmek ve toplumda bu konuda duyarlılık oluşturmak için, iş dünyası ve akademisyenler bir araya geliyor. Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yapılan “İnşaat Sektöründe İş Kazalarını Önlemek – İş Sağlığı ve Güvenliğinde Animasyonlu Öğrenme” adını taşıyan proje, ilk meyvelerini Mayıs ayında yapılacak Uluslararası Kısa Film Festivali ile verecek.
İş güvenliği eğitimi
Ortakları arasında Anadolu Üniversitesi, Polonya’dan Varşova Teknik Üniversitesi, Portekiz’den Minho Üniversitesi’nin de bulunduğu projeye İNTES de ortak olarak destek veriyor.  Proje, eğitim yetersizliğinden dolayı istenilen başarıya ulaşılamayan inşaat sektörü iş güvenliği eğitimini animasyonlar ile daha etkin hale getirecek. Projeye destek verecek olan inşaat şantiyelerinde, iş güvenliği eğitimlerinde de bu animasyonlar kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!