İnternet’te yılbaşı alışverişi çılgınlığı

Yeni yılın ilk günlerine kadar sürecek olan "yılbaşı alışveriş" çılgınlığı, daha şimdiden beni çekmeye başladı.

İnternet’teki sanal mağazalar da artık Nişantaşı’nı aratmamaya başladı. Vitrinler, pardon, siteler renklendi, ışıl, ışıl oldu. Yerli, yabancı tüm sanal mağazalar, ziyaretçilerine alışveriş hastalığını bulaştırmak için ellerinden geleni yapıyor. Her ne kadar yurtdışındaki sanal mağazaların Türkiye’den sipariş almadaki isteksizliği, yüksek kargo maliyetleri ve gümrükte karşılaşılabilecek sorunlar, bu sitelerden alışverişi cazip olmaktan çıkartıyorsa da, açığı yerli siteler doldurmuş durumda. Oyuncaktan elektroniğe, çiçekten iç çamaşırına kadar verilen tüm siparişler, iki ya da bilemedin üç gün içinde adresine teslim ediliyor. Bu süre, yurtdışındaki sitelerde 14-15 günden başlıyor. Bu nedenle, yurtdışından yapılacak alışverişleri son güne bırakmayın.

PARLAYAN ÇUBUKLAR

Şayet yılbaşını dostlarınızla birlikte geçirmeyi planlıyorsanız, Glow Stick’ler yani parlayan ışıklı çubuklar, tam size göre. Amerika ve Avrupa da hızla yayılan, eğlence ve partilerin vazgeçilmezi olmaya başlayan bu yanan çubuklara www.newyorkpazari.com adlı siteden sipariş verebilirsiniz. Paketi 8 milyon lira ile 100 milyon lira arasında değişen bu ışıklı çubukların yüzükten pipete, kadehten bileziğe, bardaktan küpeye kadar bir çok farklı versiyonu var.

VICTORIA’NIN SIRRI

Yılbaşı alışverişi için ilk önereceğim sanal mağazaların başında www.victoriassecret.com geliyor. Mağazada, her zevke, her bütçeye uygun bir hediye bulmak mümkün. İç çamaşırından parfüm setlerine, ayakkabıdan aksesuara kadar binlerce ürün arasından yılbaşı hediyenizi kolayca seçme imkanı sağlıyor. Ancak, Türkiye’den verilen siparişlerde 30 dolarlık kargo bedelini göze almak gerekiyor. Son verdiğim sipariş, dört gün içinde teslim edildi. Ancak, yılbaşı nedeniyle kargoda yaşanacak yoğunluğu unutmamak gerekiyor. Site de zaten, Türkiye teslimatlarında 14 günlük süreyi öneriyor.

KÖPEKLERİN DE DİLİ VAR

İnternette kargo bedeli hariç 15 dolar karşılığında satılan Bow-Lingual marka cihaz, köpeklerin havlamalarını analiz ederek, derdini anlatmasını sağlamada aracılık yapıyor. www.shopathometv.com adresinde de satılan bu ürünün hafızasına köpeğin 100 farklı havlaması kaydedilebiliyor. Evde yokken bile, köpeğin o günkü duygularını öğrenmek mümkün olabiliyor. Köpek her havladığında, üzerindeki alıcı devreye girip, havlamayı sizin için tercüme ediyor. Havlamanın tercümesi, kablosuz verici üzerindeki dijital ekranda görülüyor.

ŞAL HEDİYELİ ÇİÇEK

Internet’teki www.444cicek.com adlı sanal mağazada, yılbaşı siparişlerini çekebilmek için bir kampanya düzenlemiş. Kampanya çerçevesinde, İstanbul’dan yapılan siparişlerde müşterilerine bir de şal hediye ediliyor.

ÇİKOLATA HAVUZU

Yılbaşında konuklarınıza meyveleri çikolatalı ikram etmek isterseniz, Nostalgia Electrics’in "Cholate Fountain"ı tam size göre. Kargo hariç 69 dolar karşılığında www.amazon.com’da satılan bu ürünün yanında 900 gramlık çikolata da ücretsiz gönderiliyor.

Ayrıca, yılbaşı alışverişine çıkmadan önce, www.hepsiburada.com, bimeks.com.tr ve www.ideefixe.com adreslerindeki kampanyalara bir göz atmanızda fayda var.

MP3 ÇALARLI GÖZLÜK

Yılbaşında sevdiklerinize farklı bir ürün hediye etmek isterseniz, Fio Digital’in üzerinde 256 MB’lık MP3 çalar bulunan güneş gözlüğü tam size göre. Kargo bedeli hariç 169 dolar karşılığında www.amazon.com’da satılan bu ürün www.shopathometv.com adresinde 140 dolar.

ROBOT KÖPEK AIBO

Yılbaşı için Sony’nin AIBO adlı robot köpeğini hediye olarak seçmek isteyenlerin de www.amazon.co.uk’ye uğramaları gerekiyor. Sony’nin bu akıllı köpeği için de 1174 paundu gözden çıkartmak gerekiyor.

KAR PALETİ

Özellikle karda zincir takmakta zorlanan bayanların www.bidolu.com’u ziyaret etmeleri gerekiyor. Alman Basf firması tarafından geliştirilmiş, özel alaşımlı plastikten üretilen kar paleti Great Spider, 30 saniye gibi kısa bir süre içinde araca takılabiliyor. Paletin kolları sayesinde herhangi bir güç harcamadan istenildiğinde söküp, takılabilen bu paletlerin fiyatı ise 353 YTL’yi buluyor.
Yazarın Tüm Yazıları