İnternet sitesine erişim engeli

Güncelleme Tarihi:

İnternet sitesine erişim engeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 00:00

Katalog suçlar olarak nitelendirilen 8 suçla ilgili internet sitelerine erişim bundan sonra, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca engellenecek.

İNTERNET suçlarının önlenmesinde yeni dönem bugün başlıyor. Sanal ortamdaki çocuk istismarı, müstehcenlik, kumar, uyuşturucu gibi 8 temel suçla ilgili internet sitelerine erişim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca engellenecek.

SÜRE BUGÜN DOLUYOR

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, "5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 23 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve öngörülen denetim yapısının kuruluşu için 6 aylık bir süre öngörüldüğünü belirtti. Sürenin bugün dolacağını kaydeden Şimşek, bu tarihten itibaren uygulamanın başlayacağını belirtti.

8 SUÇLA İLGİLİ ERİŞİM

İletişim Başkanı Fethi Şimşek, internet ortamında Atatürk aleyhine işlenen suçlar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamayı içeren ve "katalog suçlar" olarak nitelendirilen 8 suçla ilgili erişimin engellenmesine yönelik mahkeme kararlarının gereğinin yapılması için artık Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderileceğini söyledi.

Vatandaşlardan gelecek ihbarlar kabul edilecek

İletİŞİm Başkanı Fethi Şimşek, erişimin engellenmesi konusundaki hukuki sürecin işleyişine değinirken, erişimin engellenmesi kararlarının, soruşturma evresinde hakim, kovuşturma evresinde ise mahkeme tarafından verildiğini kaydetti. Şimşek, soruşturma evresinde gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise Cumhuriyet Savcısı tarafından da erişimin engellenmesine karar verilebileceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!