"İnter her geçen gün Türkleşiyor"

Güncelleme Tarihi:

İnter her geçen gün Türkleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


İtalyan spor basını, Türk basınında yer alan iddiaları da göz önünde tutarak, "İnter’in her geçen gün daha fazla Türkleştiğini" yazdı.
Haberin Devamı

İtalyan ve Türk basınında hafta boyunca İnter’in gelecek sezon teknik direktörlük koltuğuna Fatih Terim’i oturtup, Galatasaray’dan Emre ve Okan’ı alacağı yazılırken, İl Messaggero gazetesi bugün, „Terim’i tutmak için İnter Türkçe konuşuyor" başlığında bir haber verdi. Haberde, Hakan Şükür’den sonra Emre ve Okan’ın da İnter’e gelecekleri ifade edilirken, "İnter Kulübü Başkanı Massimo Moratti, Terim’i ikna etmek ve Milan’dan kaçırmak için bir takım oluşturmanın yollarını arıyor" denildi.

Teknik Direktör Terim’in geleceğinin kesinlikle Floransa’dan uzak olduğunu belirten gazete, Türk teknik direktörün kafasındaki takımın İnter’de yaratılmaya başlandığını kaydetti.

Başta Emre olmak üzere, Okan’ın da mavi-siyahlı formayı gelecek sezon giymelerinin çok büyük olasılık olduğu ama henüz imza olmadığı dile getirilirken, „Fiorentina teknik direktörü, Tardelli’nin yerine gelebilir. Ama aynı yer için Zaccheroni ve Passarella’nın isimleri de geçiyor" denildi.

Corriere Dello Sport gazetesi de "İnter her zaman daha Türk" başlığında bir haber verirken, İnter’in yeni Türk’ünün Okan olduğu kaydedildi. Haberde, Galatasaray-Deportivo maçı sonrasında Emre ile birlikte Okan’ın da İnter’in menajerleri ile görüştüğü ve her iki futbolcunun ön sözleşme imzaladığı iddia edilirken, Okan’ın 1 Temmuz’dan-30 Haziran 2005, Emre’nin ise 30 Haziran 2006 tarihine kadar ön sözleşme imzaladığı öne sürüldü.

Okan’ın sezon başına 1 milyon dolar alacağı söylenirken, Galatasaray Kulübü ile anlaşılamaması halinde, daha önce Hakan Şükür olayında olduğu gibi FİFA’ya başvurularak, bonservis miktarının belirleneceği ifade edildi.

Bu arada teknik direktörlüğünü Fatih Terim’in yaptığı Fiorentina takımı, TSİ 16.00’da yarın Reggina ile deplasmanda oynarken, cezalı Rui Costa ve kaleci Toldo forma giyemeyecek. Fiorentina kalesinde Taglialatela görev yaparken, Rui Costa’nın yerine Marco Rossi’nin oynaması bekleniyor.

Mor menekşelerin, ligde kalma mücadelesi veren Reggina karşısında sadece 3 puanı hedeflediği gözlenirken, Chiesa da basına yaptığı açıklamada, „Ligde geçerli olan sadece puanlar. Reggina’da sadece puanları düşünüp, bir dönüm noktası yakalamalıyız. Konuşmak hiç bir işe yaramıyor önemli olan puan almak" dedi.

Fiorentina’da Rui Costa’nın yokluğunda kaptanlık görevinin Di Livio’nun üstleneceği söylenirken, Di Livio da Reggina’nın küme düşmemek için kendi sahasında oynadığı maçları kazanmak için elinden geleni yapacağını ama kendilerinin galip gelmekten başka seçeneklerinin olmadığını belirtti.

Öte yandan, İnter takımı da yarın akşam TSİ 21.30’da Napoli ile deplasmanda oynarken, Hakan Şükür’ün yedekler arasında yer alması bekleniyor. UEFA Kupası’nda geçen perşembe günü oynanan maçta 2 gol atan Recoba’nın bir anda Tardelli’nin gözdesi olduğu yazılırken, İnter teknik direktörünün ileri de Vieri-Recoba ikilisine şans vereceği, Hakan Şükür’ü ise oyunun ilerleyen dakikalarında alacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!