İnsanlara dair

Bu hafta sayfamı sevgili dost Süha Derbent’in kaleme aldığı kısa bir metne bırakıyorum. Biraz gülüp bolca düşünelim diye...

Haberin Devamı

Canlı türlerinden biri; ki adı insan olarak tanımlanmıştır; aşk hakkında çok konuşur.
İnsan türü için aşk ve cinsellik üzerine hep söylenecek bir şeyler vardır. Konu evren kadar eski olup bu türün soyu devam ettikçe de süreceğe benziyor.
Bir diğer canlı türü olan hayvanlarınsa bu konuya dair konuştuklarına henüz rastlanmamıştır. Hayvanlar aşk ve cinselliği doğalarının onlara hissettirdiği şekilde yaşarlar.
İnsan türü de bu duruma çok doğru ve yerinde bir tespitle “hayvanlar gibi” der..
Hayvanlar düyasında aşk ve cinselliğin sınırı olmadığı gibi kuralı da yoktur. Kimler birbirini beğenirse hemen birlikte olur. Bu işin ‘yeri ve zamanı’ da yoktur ayrıca. Yer, herhangi bir yer, zamansa canlarının istediği zamandır.
Hayvanların birbirlerini uyarmak, tahrik etmek için özel giyisilere gereksinimi yoktur. Sözgelimi leoparlar asla leopar desenli çamaşır giymezler. Çünkü leoparın bizatihi kendisi leopardır. Partnerini uyarmak için insan desenli çamaşır giyen leoparlara henüz rastlanmamasının nedeniyse, o kadar çirkin olmayı kendilerine asla yedirememelerine bağlanabilir. Hayvanların dünyasında eşini aldatmaya rastlanmaz çünkü onlar için, “eşinden başkasıyla olmayacaksın” diye bir kural yoktur. .
Bütün bunlar onların doğalarının bir gereğidir.

Haberin Devamı

BAZI KUŞLARIN SADAKATİ

Ancak bazı hayvan türlerinde durum biraz farklıdır. Mesela bazı kuş türlerinin mensupları, eşlerini yitirdiklerinde bir daha asla başkalarıyla olmaz. İnsan türü bu durumu ‘sadakat’ olarak adlandırır.
İnsan türünün cinslerinden biri olan erkek çok sayıda kişiyle cinsel ilişkide bulunmayı önemser hatta idealize eder. İnsan türünde sık rastlandığı halde hayvanlar arasında pek rastlanmayan başka bir şey de erkeklerin bir araya geldiklerinde yaptıkları seks konusundaki bitmez tükenmez konuşmalardır.
Bu konudan söz etmeyi pek tercih etmeyen kaplanlarsa günde yüzlerce kez cinsel ilişki kurarlar. Bunu gören insan da hayvandan en önemli farkı olan
aklını çalıştırarak hemen kaplanı
avlayıp onun penisini yer!
Böylece hayatı boyunca toplam birkaç dakika daha fazla seks yapabilecektir.
Ya da o öyle sanıyordur. Onun birkaç dakika daha fazla seks yapması kaplanların soyunun tehlikeye düşmesine bile değecektir.
Görüyorsunuz; insanla hayvanı birbirinden ayıran en önemli fark insanın aklını kullanması, hayvanlarınsa “akıl aslında akla zarar bir şeydir” diye düşünmesidir. Diğer yandan aklın akla zarar bir şey olduğuna inanan kaplan için bir insanı avlamak, onun önemsediği herhangi bir özelliğini edinmek, sahiplenmek için değil sadece o an karnını doyurabilmek ya da kendini savunabilmek içindir.
Aslanlarsa daha garip davranışlar sergiler. Israrla sürdürülen araştırmalara rağmen bu davranışlara insan türünde henüz rastlanmamıştır.
Birbirini beğenip beraber olmaya karar veren aslan çifti hemen sürüden ayrılır. İkisi yaklaşık bir hafta boyunca başbaşa kalır. Araştırmalar buraya kadar olan kısmı insan türünde de belgelemiştir. Ancak aslanlar bu bir hafta boyunca ne yer, ne içer, sadece sevişirler. Üstelik bunu da günde 100’e yakın tekrar ederler. Bir hafta boyunca yaptıkları tek şey sevişmektir…

Haberin Devamı

ORTAK ÖZELLİK MASTÜRBASYON

Hayvanların dünyasından bu konuya dair örnekler çok fazladır ama buraya da sığmaz. Cinsel gücü nedeniyle kaplanlara özenen akıl sahibi insan türünün yakın gelecekte hangi akılsız hayvan türüne özenip soyunu tüketeceği bilinmemekle birlikte bu konuda azimli olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir.
Diğer yandan insan türüne göre ömrü saatlerle ifade edilebilecek kadar kısa olan kelebeklerin bile o kısacık yaşam sürelerinde aşka dair insan türünden daha fazla şey yaşadıkları kanıtlanmıştır. Kelebeklerin uçarak çiftleşmeleri yatak veya benzeri şeylere bağımlı olan insan türünü aşağılamak için olabilir mi?
Hayvanlarla insanların cinsellik konusunda elbette ortak yanları da vardır. En önemli ortak özellik mastürbasyondur. Her iki tür de mastürbasyon yapar.
Mastürbasyon konusunda aralarındaki tek fark, hayvanların bu davranışı cinsellik dışındaki alanlara da taşıyıp bir yaşam biçimi haline getirmemeleridir. (www.catman.com.tr)

Yazarın Tüm Yazıları